Ugrás a tartalomra

„Az emberek igényei megegyeznek a VMSZ céljaival”

Vasárnap előrehozott parlamenti választásokat tartanak Szerbiában. A ma éjfélkor kezdődő kampánycsend előtt a politikai pártok utoljára szóltak a szavazókhoz, és összegezték az elmúlt, valamivel több mint három hét tapasztalatait.

A Vajdasági Magyar Szövetség szabadkai sajtótájékoztatóján a párt elnöke egy sikeres kampányról számolt be. Mintegy 500 kampányrendezvényt tartottak: egyebek mellett mezőgazdasági előadásokat, lakossági fórumokat, vállalkozás- és családlátogatásokat.

Egy muzslyai családot látogat meg a Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti képviselője. Barta József építőbádogos és felesége, Mária kertészkedéssel, pálinkafőzéssel foglalkozik. Nyugdíjuk ugyanis semmire sem elég, a fizikai munkát viszont egyre nehezebben győzik.

A VMSZ választási programja hozzájuk is szól. A szociális védelem, a nyugdíjrendszer igazságossá tétele és az egészségügyi ellátás ugyanis a vajdasági emberek mindennapjait érinti.
A kampány azt mutatja, hogy a programcélok megegyeznek az emberek igényeivel – mondta a kampánycsend előtti utolsó, összegző sajtótájékoztatóján a párt elnöke.

„Az a tapasztalatunk, hogy függetlenül attól, hogy az emberek milyen sanyarú körülmények között élnek, attól függetlenül, hogy láttuk, milyen körülmények között élnek, nagyon sokan beengedtek minket a saját házukba, ott találkoztunk velük. De mindentől függetlenül az emberekben létezik egy bizakodás, egy reménykedés, hogy jobbra fordulhat a sorsuk.”

A VMSZ jó eredményekre számít vasárnap. Jó eredménynek pedig a mostani öt parlamenti képviselői hely megtartását nevezte Pásztor István.

Ehhez nem csak magyar, hanem szerb szavazókra is számít. „Arra számítunk, hogy rengeteg magyar ember fog ránk szavazni, és egészen biztosan sokan lesznek azok is, akik nem magyarok, de látják, hogy hogyan politizálunk, látják, hogy hogyan képviseljük azt, amit megfogalmazunk, és mindaz, amit képviselünk, sok nem magyar embernek is szimpatikus, és egybeesik az elvárásaival.”
A Vajdasági Magyar Szövetség pozitív kampányt folytatott, magyarázta a pártelnök.

Azt mondta, mellőzték a sárdobálást, nem másokkal foglalkoztak, hanem a saját munkájukkal. Rendezvényeik ünnepi hangulatban zajlottak, nagy részvétellel. A párt célja, hogy a választások után a hatalom részeként az új kormány programjában is érvényesítse elképzeléseit.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát