Ugrás a tartalomra

Az aradi vértanúkra emlékeztek Zentán is

Batthyány Lajos grófra, az első felelős magyar kormány mártírhalált halt miniszterelnökére és az aradi vértanúkra emlékeztek kedden délben a nemzeti gyásznap alkalmából a zentai Városháza oszlopcsarnokában, ahol a rendezvény kezdetén Kormányos Katona Gyöngyi, a zentai Községi Tanács művelődési, oktatási és tájékoztatási ügyekkel megbízott tagja mondott ünnepi köszöntőt.

Kiemelte, az az óriási szellemi energia, amely 1848/49 sikereit eredményezte, nem tűnt el. A megemlékezés folytatásában a Mécsvirág együttes adott alkalmi műsort, majd az egybegyűltek elhelyezték az emlékezés virágait is.

A zentai önkormányzat nevében Borbély Ferenc és Širková Anikó, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa nevében pedig dr. Menyhárt Attila, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Perpauer Attila, a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezete nevében Lőrinc Csongor és Rácz Szabó Márta, a Magyar Polgári Szövetség nevében pedig Miklós Éva és Rácz Szabó László koszorúzott.Kormányos Katona Gyöngyi, a Községi Tanács tagja: „Arad gyertyái példaként világítanak előttünk.

Az aradi tizenhárom vértanú és Batthyány gróf példa számunkra, a jövő generáció számára, hiszen az az üzenetük, hogy merjünk kiállni a tetteinkért, merjük vállalni mindazt, amit célul tűztünk ki magunk előtt.

Nem szabad nemzetünket széttörni, és hinnünk kell saját magunkban, hinnünk kell a nemzetünkben, a megújulásban, a tenni akarásban. Ezt az üzenetet sugallja mindannyiunk számára október hatodika, a nemzeti gyásznap emléke.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megválasztották a tartományi képviselőház elnökévé Juhász Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottsága eln
Juhász Bálint: Megvolt a szándék a parlament megalakításakor az ellenzékkel való együttműködésre
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks