Ugrás a tartalomra

Anyaországi csereutak továbbra is

Változások az osztálykirándulások terén

Тöbb magyar médium is tolmácsolta az oktatási tárca általános iskolai oktatással megbízott segédminiszterének a szerbiai RTV-ben leadott nyilatkozatát, mely szerint a kirándulásokat továbbra is a 2010-ben elfogadott szabályzat alapján szervezik, de készülőben van egy új rendelet, amely szeptembertől fog hatályba lépni. Az új rendelet azt határozná meg, hogy a diákok korosztálytól függően hány napos kirándulásra, és Szerbia melyik részére utazhatnak, valamint hol, milyen jellegű objektumokban szállhatnak meg.

Az oktatási tárca munkatársa kiemelte, előtérbe kerül az, hogy a diákok a saját hazájukat ismerjék meg, a hetedikes, és nyolcadikos diákok a Boszniai Szerb Köztársaságba is ellátogathatnak, külföldi osztálykirándulásra pedig csak a középiskolai érettségiző diákok mehetnek – emelte ki a segédminiszter, aki hozzátette, hogy a változtatásoknak köszönhetően anyagilag is kedvezőbbek lesznek ezek a kirándulások.

Vicsek Annamária oktatási államtitkár lapunk kérdésére megerősítette, hogy előkészületben van az új szabályzat, de különbséget kell tenni a többféle jellegű utazás között, amire az oktatási kerettörvény, azaz az oktatás alapjairól szóló törvény beszél, hiszen az osztálykirándulás és az ún. iskola a természetben a tananyaghoz kell, hogy kapcsolódjon, ugyanakkor a tanulmányút, amilyen a csereutazás is, más történet, és természetesen az a cél, hogy a nemzeti kisebbségek és a kisebbségi tannyelven működő iskolák esetében továbbra is megvalósulhassanak az anyaország területére szervezett tanulmányutak. 

Az államtitkárral való beszélgetésünket a témával kapcsolatban bővebben a csütörtöki számunkban olvashatják.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, sorsi
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks