Ugrás a tartalomra

Andor Deli: Susedne zemlje EU uključiti u odbranu od katastrofa

U postojeće mehanizme odbrana od katastrofa zemalja Evropske unije trebalo bi uključiti i susedne zemlje EU, imajući u vidu da prirodne katastrofe ne poznaju granice – poručio je u poslanik u Evropskom parlamentu iz Srbije, dvojni državljanin Mađarske Andor Deli u saopštenju od ponedeljka.

Kako javlja agencija MTI, a prenosi portal „Vajdasag Ma“ (Vojvodina danas), Andor Deli, koji je izabran u Evropski parlament na listi mađarskog vladajućeg Fidesa, ponedeljak je izjavio da u cilju efikasne prevencije i odbrane treba pojačati saradnju organa odbrana od katastrofa kako na lokalnom, tako na regionalnom i državnom nivo.

Time bi se mogle izbeći štete od više stotina miliona evra i mogla bi biti efikasnija i odbrana života.

Na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta u Strasburu predsednik Martin Šulc u ime ovog tela naglasio je da sloga, koju su narodi Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije pokazali u teškim vremenima katastrofalnih poplava, bila primerna i pozvao je sve da doprinose saniranju štete u ovim zemljama.

Andor Deli zajedno sa poslanicima iz redova narodnih partija postavio je pitanje Evropskoj komisiji o mogućnostima pomoći na saniranju štete od poplava iz daljih izvora naglašavajući da u budućnosti za ove namere trebalo bi obezbediti više izvora sredstava.

Szerző (Forrás)
Vajdasag Ma
Többi hír