Ugrás a tartalomra

44. rendes ülését tartja csütörtökön a szabadkai VKT

44. rendes ülését tartja csütörtökön a szabadkai VKT

A 9 napirendi pontot dr. Pásztor Bálint, a VKT elnöke ismertette sajtótájékoztatóján.

Módosítani kell Szabadka Város alapszabályát, mert össze kell hangolni a honvédelmi törvénnyel, így erről a kezdeményezésről is döntenek majd a Városi Képviselő-testület következő ülésén - emelte ki dr. Pásztor Bálint. A VKT elnöke hozzátette, a tervek szerint márciusban egy újabb Petőfi Sándor szobrot avatnak fel.

„Határozatot hozunk arról, hogy Petőfi Sándor mellszobrot avatunk Királyhalmon, március 15-e környékén. Nagy költőnk születésének 200. évfordulója alkalmából. Három Petőfi-szobor avatására sor került már tavaly nyáron, Kúlán, Kishegyesen, illetve Törökfaluban, Ada község területén. Most pedig Királyhalmon, a Petőfiről elnevezett általános iskola udvarában fog sor kerülni Petőfi Sándor mellszobrának a felavatására.”

Minden szobor állításáról a VKT hoz határozatot, azt megelőzően pedig két minisztériumnak kell jóváhagynia. Ezeket a jóváhagyásokat megkapták a kulturális minisztériumtól és a munkaügyi minisztériumtól is. A 9 napirendi pont között környezetvédelemmel kapcsolatos ügyek is szerepelnek.

„A város környezetvédelmi költségvetésének pénzalapja is napirenden szerepel majd. Konkrétan ennek a pénzalapnak a felhasználási módozatai. Pályázatok kiírására fog sor kerülni, mint ahogy az minden évben történik. A város ebben az évben 187 millió dinárral rendelkezik, amelyet pályázatok útján fog szétosztani a környezetvédelemre vonatkozóan. Ez több mint 3 millió dinárral több, mint a tavalyi évben.” - emelte ki a szabadkai VKT elnöke.

Csütörtökön elfogadják Szabadka Idegenforgalmi Szervezetének idei évre vonatkozó működési tervét, valamint az Expecto Mentálhigiéné Alapítvány működési tervét is - hangzott el a sajtótájékoztatón.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír