Ugrás a tartalomra

300 millió dinár munkahelyteremtésre és önfoglalkoztatásra Vajdaságban

Indul a Vajdasági foglalkoztatás támogatási kampánya. A tartományi kormány az idén 462 millió dinárral kívánja serkenti az új munkahelyek megnyitását, az önfoglalkoztatást és a közmunkaprogramot. A pályázati felhívások a mai napilapokban jelentek meg.

Összesen 300 millió dinárt irányoztak elő új munkahelyek teremtésére és az önfoglalkoztatásra. Hétfőtől kezdve elérhetőek ezek az összegek, lehet pályázni. Juhász Bálint tartományi gazdasági, munkaügyi és foglalkoztatási titkárhelyettes: „Önfoglalkoztatásra, munkanélküli személyek pályázhatnak és amennyiben jóváhagyásra kerül, a kérelmezők 160 ezer dinárt kapnak és új vállalkozást kell indítaniuk, tehát így saját magukat foglalkoztathatják és olyan vállalkozók is pályázhatnak, olyan cégek is pályázhatnak, akik új munkahelyeket szeretnének teremteni. Minden új munkahelyet 130 ezer dinár tudunk támogatni, a megnyitáshoz ennyivel tudunk hozzájárulni. Ha 50 évnél idősebb személyt foglalkoztat a vállakozó akkor plusz 20 ezer, tehát összesen 150 ezer dinárt tudunk jóváhagyni.”

Tavaly, a most meghirdetettel azonos pályázatok nyomán mintegy négyezer munkanélküli jutott álláshoz. A titkárság komoly reményeket fűz a közmunkaprogramhoz is. Miroslav Vasin tartományi gazdasági, munkaügyi és foglalkoztatási titkár: „Tekintettel arra, hogy az önkormányzatok az idén több pénzt szándékoznak elkülöníteni, még több közmunka várható Vajdaságban. A kormány 160 millió dinárt ad a községekkel és a városokkal szakmai továbbképzésre, közmunkára és átképzésre.”

A gazdasági és munkaügyi titkárság vezetői hangsulyozták: a pályázati felhívások iránt már tavaly is nagy volt az érdeklődés. Idén is erre számítanak.

Szerző (Forrás)
PannonRTV
Többi hír