Ugrás a tartalomra

Zentán ismertette programját a VMSZ

A Vajdasági Magyar Szövetség programja magyar program, mert a magyar emberekről szól, ugyanakkor olyan program is, amely minden szerbiai polgár számára elfogadható- hangsúlyozta Pásztor István, a VMSZ elnöke a párt szerda esti zentai programbemutatóján.

„Nem nagyon emlékszem rá, hogy mondjuk itt, Zentán a nem rövid előéletem során mikor volt ilyen tömeges és ilyen hangulatú összejövetel”- mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a párt zentai programbemutatója után, amelyet a helyi Városháza épületének zsúfolásig megtelt dísztermében tartottak meg.
A párt elnöke úgy fogalmazott, a zentai rendezvény egyértelműen a közösség várakozásainak egységes voltát támasztotta alá. „Az látszott az embereknek a tekintetéből, amíg beszéltem, hogy azok a dolgok, amikről beszéltem, azok az ő számukra ismertek, illetve azok a szándékok, amiket itt megfogalmaztam én is meg mások is, azok találkoznak az embereknek a várakozásával és problémáival, illetve hát a megoldandó kérdéseknek a sorával.”

A VMSZ képviselőjelöltjei a programbemutató rendezvényen a legfontosabb eredményeikről és célkitűzéseikről is beszéltek az egybegyűlteknek. A párt mottója: Bátran, de felelősséggel! – emelte ki Pásztor Bálint, képviselő. „Azért bátran, mert kimondunk olyan mondatokat, amelyeket más pártok képviselői nem mondanak ki akkor, amikor hatalmon vannak, aztán ellenzékből nagyon bátrak. Mi egységesen ugyanúgy lépünk fel, akár ellenzékben vagyunk, akár a kormánykoalícióhoz tartozunk. Felelősséggel pedig azért, mert nem jellemző ránk a demagógia, nem ígérünk olyasmiket, amikről a kezdet kezdetén világos, hogy megvalósíthatatlan, viszont amit felvállalunk, és leírunk a programunkban, azt a végsőkig képviseljük, és elvszerűen megpróbáljuk érvényre juttatni a törvényhozási eljárásban.”

A rendezvényen Korsós Tamás magyar főkonzul is felszólalt. A Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Kormány együttműködésének fontosságát hangsúlyozta. „A magyar alkotmány rendelkezik arról, hogy a mindenkori magyar kormányzat felelősséget visel a határokon túl élő magyar közösségekért, és meg kell, hogy mondjam, hogy a délvidéki magyar közösség az egyik legmarkánsabb, legerősebb, legkoncepciózusabb és a leginkább a közösség megmaradásáért tervekkel, projektekkel, programokkal, elképzelésekkel rendelkező közösség.”

Pásztor István kifejtette, pártja alapvető ambíciója az, hogy úgy politizáljanak, hogy senkinek ne kelljen attól tartania, hogy a gyermeke vagy az unokája hova fog elmenni annak érdekében, hogy megkereshesse a kenyerét. Cél, hogy becsületes munkával hosszútávon is meg lehessen élni vidékünkön – erről szól a VMSZ választási programja.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása