Ugrás a tartalomra

A Wekerle Vállalkozói Kör találkozója Szabadkán

Rendkívül fontos a külhoni magyar vállalkozók közötti kapcsolatok építése és fejlesztése – hangzott el a Wekerle Vállalkozói Kör idei első szabadkai találkozóján. A Kárpát Régió Üzleti Irodahálózat meghívására egész Vajdaságból érkeztek sikeres magyar vállalkozók kapcsolatépítés, tapasztalatszerzés céljából.

A Wekerle Vállalkozói Körök hozzájárulnak a kelet-közép-európai országok gazdaságainak összehangolásához. A külhoni magyar vállalkozóknak ebben a kommunikációban kulcsszerepük van. Nagy Imre egyetemi tanár előadásában bemutatta a vajdasági magyarság gazdasági és térségfejlesztési tervét. A cél a fiatalok itthon tartása. „Öt stratégiai célt fogalmaztunk meg és ezt a stratégiai célokat valójában a magyar közösségek, illetve a vajdasági közösségek a gazdaságfejlesztését, a munkahelyteremtést, a fiatalok helyben maradását próbáljuk megcélozni.”

Ezekre a találkozókra hatalmas igény mutatkozik – mondta el Lukács Csaba a Wekerle Vállalkozói Kör házigazdája. „Igény mutatkozik rá nemcsak Szabadkán, hanem Újvidéken is, mivel Szabadkán kívül Újvidéken is vannak ilyen összejövetelek. Valamint az egész Kárpát régióban, hogy az adott országban a magyar vállalkozók összetartsanak és ezen az előadásokon szakmailag továbbfejlődjenek, az aktualitásokkal kapcsolatban az új információkhoz jussanak.”

A magyar kormány által támogatott Wekerle Vállalkozói Kör tevékenységének célja, hogy a vajdasági magyar vállalkozók új lehetőségeket fedezzenek fel, tanuljanak, fejlődjenek illetve gyümölcsöző kapcsolatokat kössenek. Csíkos Igor vállalkozó: „Tudunk kötetlenül beszélgetni egyrészt, másrészt pedig programmal várnak minket. Itt alkalom nyílik egy olyan ismerkedésre, egy olyan minőséges társalgásra, ami csak jót fog kihozni a munkai körökben az üzletben.”

A találkozón hasznos tapasztalatcserére került sor az üzletemberek között. A hangulathoz hozzájárultak a Harmath Wine’s borászat kiváló borai.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben