Ugrás a tartalomra

Topolya: Eredményes tartományi pályázatok

Autóbusz-megálló és hotspot lokációk létesítésre pályázott sikeresen a topolyai községi önkormányzat a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság pályázatain. Az elkészült létesítményeket tekintette meg Juhász Bálint tartományi

A Hős Pinki utcában található autóbusz megálló építésére 1,4 millió dinárt választott ki a titkárság, és ehhez biztosította az önrészt az önkormányzat, az 5 ingyenes hotspot lokációra pedig, amelyek a Fő utcán a könyvtárnál, a Tito marsall és a Petőfi brigád utcánál, a Hős Pinki utcai térnél, Bajsa és Bácskossuthfalva központjában találhatók, 500 000 dinár támogatást látott elő.

Juhász Bálint tudatta, hogy a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság tavaly a közlekedés fejlesztésére 40 millió dinárt tudott biztosítani az önkormányzatok számára. Az eszközöket három célra használhatták fel. A közlekedési szignalizáció kihelyezésére, különös tekintettel az oktatási intézményekre, autóbusz állomások építésére, illetve az autóbusz megállók kihelyezésére a haladósávból, valamint gyalogutak és kerékpárutak kiépítésére írtak ki pályázatot. Telekommunikációs fejlesztésre 30 millió dinárt láttak elő, három célra: a Biztonságos város elnevezésű az útkereszteződésekben elhelyezett videó megfigyelőrendszert, a Biztonságos iskola pedig az iskolákban létrehozott video megfigyelőrendszert jelenti.

- Az ingyenes WiFi hotspot lokációk létesítésével az a célunk, hogy Vajdaság falvaiban, a legelszigeteltebb helyeken is a tartomány támogatásával, az önkormányzatok közreműködésével elérhetővé tegyük az internet által nyújtott lehetőségeket – emelte ki, majd tudatta, hogy eddig több mint 100 településre eljutott ez a lehetőség, működik, és az önkormányzatoknak köszönhetően fönntartható. A titkárság közlekedésfejlesztési pályázatát már kiírták, az idén 65 millió dinárt tudtak kiválasztani erre a célra. Az eddigi lehetőségek mellé a körforgalmak építésére és a körforgalmakhoz szükséges tervdokumentáció elkészítésére is pályázhatnak az önkormányzatok.

- A körforgalmakat mint a közlekedés egyik legbiztonságosabb, legesztétikusabb, legpraktikusabb szabályozására alkalmas lehetőségeket szeretnénk Vajdaságban népszerűsíteni – mondta a titkárhelyettes, és megmagyarázta, hogy a tervdokumentáció elkészítésére azért biztosítanak eszközöket, hogy felkészítsék az önkormányzatokat, hogy a jövőben ne csak tartományi, hanem köztársasági, vagy akár nemzetközi forrásokból is tudjanak pályázni erre a célra.

A nyár végén vagy ősz elején a telekommunikációs fejlesztésre vonatkozó pályázat is megjelenik. Arra biztatta az önkormányzatokat, egyesületeket, intézményeket és vállalkozókat, hogy figyeljék a pályázati kiírásokat, hisz az említett titkárság évente közel 30 pályázatot jelentet meg, amelyekkel jelentősen hozzájárul egy-egy projektum kivitelezéséhez.

Szerző (Forrás)
Komáromi Gizella, Vajdaság Ma
Többi hír