Ugrás a tartalomra

Tíz átjárót biztosítanak a földműveseknek az Y-ág most átadott szakaszára

Nem kell aggódniuk azoknak a polgároknak, akiknek termőföldjei az Y-ág kedden átadott szakasza mentén terülnek el – mondta Kern Imre.

Az építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-ügyi államtitkár hozzátette, az érintettek néhány hete fordultak a minisztériumhoz beadvánnyal, amiben azt kérik, hogy az illetékesek biztosítsanak hozzáférést földjeikhez. 

Az út mentén ásott vízelvezető árkok miatt ugyanis a mezőgazdászok nem tudtak terményükhöz jutni.

Az államtitkár megbeszéléseket folytatott a termelőkkel és az ideiglenes mellett hosszú távú megoldást is felvázoltak, ami a teljes Y-ággal egy időben, 2019-ben valósul meg.

Kern Imre, építésügyi, közlekedési és infrastruktúra-ügyi államtitkár: „Megbeszélést tartottunk négy helyi közösség vezetőségével és megegyeztünk abban, hogy megoldjuk ezt a problémát ideiglenesen úgy, hogy tíz átjárót, bejáratot biztosítottunk az Y-elágazásra.

A másik ideiglenes megoldás pedig, hogy megkérjük a rendőrséget, hogy ne büntesse azokat a közlekedőket, akik gépekkel közlekednek majd ezen az útszakaszon.

A harmadik, végleges megoldás pedig az, hogy mégiscsak felépítjük, habár az eredeti tervekben nem volt benne, a Pacséri úti felüljárót. Megbeszéltük a polgármesterrel és a korridorok igazgatójával, hogy ezt közösen fogjuk elvégezni.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks