Ugrás a tartalomra

A tartományi illetékesekkel tárgyalt Kishegyes, Szenttamás és Kúla

Közös munkamegbeszélést tartott a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság Kishegyes, Szenttamás és Kúlai képviselőivel.

A mai kishegyesi tanácskozáson összegezték az elmúlt hét évben a gazdasági titkárság társfinanszírozásában megvalósított projekteket, előrevetítették a további beruházásokat, valamint megtekintették a létrejött fejlesztéseket.

Az idén fejezték be Kishegyesen a topolyai úti buszmegálló kiépítését, a munkálatok során kihelyezték a haladósávból a felszállóhelyet. Molnár Eszter, Kishegyes: „Örülök neki nagyon, mivel unokáim is utaznak az iskolába, nagyon sok gyerek utazik.”

A beruházást a tartomány 1 millió 800 ezer dinárral támogatta, az önkormányzati önrésszel, több mint kétmillió dináros volt a fejlesztés összértéke. Mohácsi Zoltán, alpolgármester, Kishegyes Község: „Egy fiatalos buszmegállót tudtunk építeni. Azt gondolom, hogy ezt a buszmegállót a kishegyesiek évtizedekig tudják használni, remélem, hogy meg tudjuk őrizni és vigyázunk arra, amit közös munkával sikerült megvalósítanunk.”

A 2007 – 2015 közötti időszakban a titkárság 18 millió dinárral támogatta Szenttamás, 14 millió dinárral Kúla és 7 millió dinárral Kishegyes beruházásait. Marko Rovčanin, polgármester, Kishegyes Község: „A pályázatokon való részvétel valóban fontos, azért is, mert mi kis községként is tudunk támogatásokat kérni, a mi eszközeinket is társítva meg tudjuk valósítani a beruházásokat.”

Kúlán két körforgalom kiépítését, míg Szenttamáson kerékpárút létrehozását tervezik. Az erről szóló szerződéseket Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes adta át. Juhász Bálint, tartományi gazdasági titkárhelyettes: „Közlekedésbiztonság – fejlesztésre átlagosan évi 40 millió dinárt tudott fordítani a titkárság, az idei évben tudtuk az összeget megnövelni 65 millió dinárra. Mindig társfinanszírozásban valósítjuk meg a projekteket a községekkel és városokkal, Vajdaság Autonóm Tartomány területén.”

A gazdasági titkárság delegációja megtekintette az ipari parkban folyó útépítési munkálatokat is. Hallgató Imre, elnök, KKT Kishegyes: „Most egy rövidebb szakasz építése, a meglévő út hosszabbítása van folyamatban, valamint a bekötőútnak a kezdetén a körforgalomnak a befejezését tervezzük az idei évben.”

A tartományi delegáció Kishegyesről Szenttamásra folytatta útját, ahol szintén megtekintették a beruházásokat.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt