Ugrás a tartalomra

Predsednik Pastor razgovarao sa ambasadorom Kanade Filipom Piningtonom

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor razgovarao je danas sa ambasadorom Kanade u Republici Srbiji Filipom Piningtonom, koji je boravio u zvaničnoj poseti Skupštini i Vladi AP Vojvodine.

Ambasador Pinington i predsednik Pastor izrazili su zadovoljstvo zbog dosadašnjih srdačnih i sadržajnih kontakata, posebno ukazavši na posetu visoke delegacije Senata Kanade, koja je u septembru mesecu 2013. godine, u okviru posete Republici Srbiji, posetila i Skupštinu Vojvodine. 

Govoreći o aktuelnostima u radu pokrajinskog parlamenta, predsednik Pastor je izrazio nadu da će predstojeći period u najznačajnijoj meri biti posvećen usaglašavanju i dijalogu na temu donošenju dva zakonska projekta koja su od suštinskog značaja za AP Vojvodinu, a to su zakoni o finansiranju i nadležnostima pokrajine. 

Predsednik Pastor i ambasador Pinington razgovarali su i o poštovanju ljudskih i manjinskih prava u Vojvodini, a predsednik Skupštine AP Vojvodine je posebno istakao da su višejezičnost, višenacionalnost i multikulturalnost realnost sa kojom se građani Vojvodine rađaju i u kojoj žive, te da se s ponosom može istaći da je u Skupštini AP Vojvodine u službenoj upotrebi šest jezika.

Ambasador Pinington izrazio je nameru da i u budućnosti, kao i do sada, doprinese uspostavljanju još aktivnijih privrednih i ekonomskih odnosa između Kanade i Republike Srbije.

Predsednik Pastor naglasio je da je to za našu zemlju od izuzetnog značaja, s obzirom na to da su oživljavanje privrede, otvaranje novih radnih mesta i povećanje broja stranih i domaćih investitora jedan od najznačajnijih interesa.

Szerző (Forrás)
skupštinavojvodina.gov
Többi hír