Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Ősszel koncentrációs kormány alakul Vajdaságban

A jelenlegi vajdasági kormánykoalíciónak nincs alternatívája, véli Pásztor István tartományi házelnök, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, aki szerint ősztől koncentrációs kormány vezeti majd Vajdaságot.

A Naše novine lapnak adott interjújában Pásztor István arra a kérdésre, hogy támogatja-e a Demokrata Pártot (DS) tartományi szinten, azt válaszolta, hogy „a VMSZ ott áll, ahol az elmúlt hónapokban, az elmúlt két évben volt a megállapodások alapján”, tehát pártjának pozíciója ugyanaz marad mindaddig, amíg a megállapodás funkcionál. Pásztor hozzátette, mostanáig „tökéletesen működik”.

„A legnagyobb probléma az, hogy nem látni egyetlen reális alternatíváját annak a kormánytöbbségnek, amely jelenleg Vajdaságot vezeti” – jelentette ki Pásztor az interjúban.

A házelnök és pártvezető ugyanakkor megerősítette, hogy mindig is az ő ötlete volt egy koncentrációs kormány létrehozása.

„Ez mindig is az én ötletem volt. Elvetették, s ez nem is volt valami nagy meglepetés számomra. Lehet, hogy júliusban sem fogadják el ezt a megoldást, de ősszel megvalósul, ebben szinte biztos vagyok” – szögezte le Pásztor a Naše novine lapnak nyilatkozva.

Szerző (Forrás)
Tanjug, Vajdaság Ma
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm