Ugrás a tartalomra

Pásztor: A cél, hogy a vajdasági magyarságnak erőteljes parlamenti képviselete legyen

A cél az, hogy a vajdasági magyarságnak erőteljes képviselete legyen a köztársasági parlamentben – nyilatkozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Közügyekben az áprilisi választásokkal kapcsolatban. A köztársasági parlamenti választásra teljes jelöltlistát adtak át.

A Vajdasági Magyar Szövetség szombaton adta át köztársasági parlamenti listáját 250 jelölttel. Koalíciós listáról van szó, amelyet a Vajdasági Magyar Demokrata Párt és a Magyar Egység Párt is támogat. Valamivel több mint 3 nap alatt sikerült összegyűjteniük a 11 698 támogató aláírást.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Örömmel tölt el engem az, hogy csak nagy országos pártok előztek meg bennünket és sok országos párt mögöttünk van, és még mindig kínlódik az aláírásgyűjtéssel. Ezzel párhuzamosan jóformán az összes önkormányzatban átadtuk az önkormányzati jelöltlistáinkat is.”

Két éve, 2014-ben a VMSZ 6 képviselője jutott be a köztársasági parlamentbe. Pásztor István: „Arra számítunk, hogy önálló képviselőcsoportunk lesz, arra számítunk, hogy ezt az eredményt meg tudjuk ismételni. Nem lesz egyszerű és nem lesz könnyű, mert időközben fogytunk. Nagyon sokan költöztek el. De én ezekben a pillanatokban nem kívánok a számokkal foglalkozni. Azt gondolom, hogy az a feladat, hogy erőteljes parlamenti képviselete legyen a vajdasági magyar közösségnek.”

A VMSZ és koalíciós partnereinek közös programja 9 pontból áll, amelyben a mezőgazdaság, a gazdaságfejlesztés, a kisebbségi jogok és a migránsválság is helyet kap. Pásztor István hangsúlyozta, a párt szlogenje: Vajdasági Magyar Szövetség – a biztos pont. Hozzátette, ahogy az elmúlt 25 évben, ezentúl is foglalkoznak majd a kisemberek hétköznapi gondjainak megoldásával.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír