Ugrás a tartalomra

Módosítanák az ombudsmanról szóló törvényt

Kori Udovički kormányalelnök, államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter és Saša Janković köztársasági ombudsman tegnap rámutattak a polgári jogvédő intézményének jelentőségére, és egyetértettek abban, hogy fontos lenne megvizsgálni a független jogvédelmi intézményről szóló törvény módosításának lehetőségét.

A kormány sajtóirodájának közleménye szerint a két fél megegyezett abban, hogy a reformok eléréséhez nélkülözhetetlen a felügyeleti rendszer.

Udovički elmondta, hogy az államigazgatási minisztérium kiemelten magas elvárásokat és célokat tűzött ki maga elé, hozzátéve, hogy az előttünk álló reformokhoz idő és türelem szükséges, ezért elfogadhatatlan az elodázásuk.

„Habár a szóban forgó minisztérium egyes intézkedései a közvélemény egy részében ellenérzéseket váltanak majd ki, Janković és Udovički biztosak abban, hogy ezeket az intézkedéseket a polgárok könnyebben elfogadják majd egy világos és konkrét terv ismeretében, amely már készülőfélben van” – írják a közleményben, hozzáfűzve, hogy egy terjedelmes intézkedési és törvénycsomagról van szó, amely az államigazgatást sokkal átláthatóbbá, az államot pedig a polgárokkal és a gazdasággal foglalkozó szolgálattá teszi.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Tanjug
Többi hír