Ugrás a tartalomra

Megjelentek az új fejlesztési pályázatok

A tavalyi évben hét pályázatot írt ki a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság. A kishegyes községbeli nyertes pályázók azóta megvalósult beruházásait látogatta ma meg Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes és delegációja.

Teniszpályával, kempinggel és úszómedencével is rendelkezik ez a bácsfeketehegyi turista-komplexum. A tartományi gazdasági titkárság pályázatán negyvenezer dinár értékben nyertek eszközöket informatikai fejlesztésekre, kétszázezer dinár értékben pedig kölcsönözhető kerékpárpárokat vásároltak.

„Ki lehetne egy bicikliutat is alakítani, amivel a kerékpárturizmust is tudnánk fejleszteni. Én ebben nagy jövőt látok” – mondta Kelemen Zita, a Pipacs étterem tulajdonosa.

Juhász Bálint tartományi gazdasági titkárhelyettes itt kezdte Kishegyes községi látogatását. Ezután a Kátai tanya új szabadtéri edzőtermét próbálta ki a politikus. Ezt a beruházást egymillió dinár értékben támogatta a titkárság. Juhász Bálint: „A támogatás komolyságát az is alátámasztja, hogy a vállalkozóknak, mint például a Kátai tanyának is ötven százalékban kellett hozzájárulni. Ez fontos, mert ha valaki az általunk biztosított eszközhöz még annyit hozzátesz, akkor nyilván olyanba fektetik bele, amelyek fontosak és fenntarthatóak.”

Aktív szabadidős tevékenység, tartalombővítés, modernizáció. A tanya tulajdonosai minden eszközt megragadnak, hogy minél vonzóbbá tegyék szolgáltatásaikat. A szabadtéri edzőterem megépítésébe is ezért vágtak bele. „A felnőttek és a gyerekek egyaránt nagyon örülnek neki és újszerűnek tartják. Többen megjegyezték, hogy örülnek, hogy a modernizációnak, úgyhogy látom ennek a jövőjét” – mondta a Kátai-tanya tulajdonosa, Kátai Annamária.

Július negyedikén jelentek meg az új, aktuális fejlesztési pályázatok a gazdasági titkárságnál. A vállalkozók az interneten tájékozódhatnak a részletekről.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír