Ugrás a tartalomra

Legyen világosság!

Közvilágítást kapott egy, Kishegyeshez közelében lévő tanya – A Telekrendezési Közvállalat a közvilágítás további fejlesztését tervezi – mondta el a vállalat igazgatója

A Kishegyes határban lévő tanyákon élők is fizetik a helyi járulékot, ám nem részesülnek a helyi közösség szolgáltatásaiban. A helyi közösség megpróbál ezen változtatni, első, sikeres lépésként a Telekrendezési Közvállalattal közösen közvilágítást vezettek ki egy falu közeli tanyára. A beruházás értéke összesen 200 ezer dinár volt, amelyet kb. fele-fele arányban osztott a helyi közösség, illetve a közvállalat.

– Az év elején érkezett hozzánk egy kérvény Karna Istvánéktól, akik arra kérték a helyi közösséget, hogy orvosoljuk a közvilágítás hiányát. A tanyájuk a falu közelében van, és az odavezető úton állnak ugyan villanykarók, de közvilágítás nem volt. Amint megtudtuk tőlük, a fiatalabb generációk is tanyán szeretnének élni, és a közvilágítás nagy segítséget jelentene számukra – számolt be lapunknak Sándor István, a helyi közösség munkatársa.

A helyi közösség tanácsa pozitívan bírálta el a kérelmet, s ennek értelmében a Karna tanyára kivezették a közvilágítást.

– A helyi közösség 1000 méter közvilágításhoz szükséges kábelt vásárolt, a Telekrendezési Közvállalat pedig biztosította a lámpatesteket és az égőket. A lámpatartókat a Kis-Komunál Közvállalat készítette el, a szükséges anyagiakat szintén a helyi közösség biztosította hozzá – mondta el Sándor István, majd hangsúlyozta, hogy a helyi közösség továbbra is nyitott a polgárok kérései iránt, és igyekeznek a tanyán élők kérelmeinek is eleget tenni.

Szabó Ferenc, a Telekrendezési Közvállalat igazgatója arról számolt be a lapunknak, hogy a Karna-tanyára vezető úton a terep adottságaiból kifolyólag nem volt szükséges minden karóra lámpát tenni.

– Összesen 10 lámpatestet szereltünk fel, praktikusan minden második karóra került lámpa. A felszerelési munkát a közvállalat finanszírozta és Kalmár János villanyszerelő végezte el – számolt be Szabó.

A Moholi úton, a falu közelében is van két tanya, ahova korábban kivezették a közvilágítást. Sajnos, ez hiányosnak bizonyult, ezért ide is felszereltek még egy lámpatestet, mondta el az igazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy mindkét helyszínen energiatakarékos, nátrium égőket helyeztek el, amelyek fogyasztása mindössze 70 Watt.

Szabó arról is beszámolt, hogy a közvállalat tervei között szerepel a sárga gödör (Herceg János utca egy része) megvilágítása.

– Itt egy elég veszélyes kanyarról van szó, ahol jelenleg nincs közvilágítás. Mindössze három karó elegendő lesz, hogy megvilágításuk ezt a részt, ezzel jelentősen javítva a közlekedésbiztonságot – mondta az igazgató, majd hozzáfűzte, hogy közvilágítással fogják ellátni a Kossuth Lajos utca és a Kertsor közti szakaszt, valamint néhány kisebb hidat, ahol jelenleg nincs semmilyen megvilágítás.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP