Ugrás a tartalomra

Költségvetés-módosítás az árvízvédelmi kiadásokra

A vajdasági képviselők ma elfogadták a tartományi költségvetés átütemezését az árvíz elleni védekezésben részt vevő vízgazdálkodási vállalatok pénzének átirányítására.

A hatalmon lévő Demokrata Párton, a Vajdasági Szociáldemokrata Ligán (LSV) és a Vajdasági Magyar Szövetségen (VMSZ) kívül a módosítást támogatta az ellenzéki Új Demokrata Párt és a Szerb Radikális Párt is.

Zoran Radoman tartományi pénzügyi titkár elmondta, a költségvetés korlátozott átütemezéséről van szó az árvízvédelmi munkálatok kifizetésére a vajdasági vízgazdálkodási vállalatok számára. „Sürgősen be kell avatkoznunk, s egy ilyen átütemezéssel megteremtsük a lehetőséget az elvégzett munkálatok sürgős kifizetésére és az árvíz következményeinek hatékony elhárítására a végleges kárfelmérés előtt is” – mondta Radoman.

Az ellenzéki Szerb Haladó Párt (SNS), a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) és a Szerbiai Demokrata Párt (DSS) tartományi parlamenti képviselői nem támogatták a költségvetés-módosítást azzal az indoklással, hogy az anyagok későn érkeztek meg ehhez a napirendi ponthoz.

A vajdasági parlament ma megválasztotta Aleksandar Jovanovićot a tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár helyettesének. Jovanović egyébként a Vajdasági Szociáldemokrata Liga alelnöke.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát