Ugrás a tartalomra

Kilenc témakörben írt ki pályázatot a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság

A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság pályázatai között elsősorban gazdasági, illetve területfejlesztési projektek finanszírozása szerepel. Az igazgatóság munkájáról Bodrogi Béla igazgatóhelyettes beszélt Szubjektív című műsorunkban. Az egészségügyi szektor fejlesztésére előlátott eszközökre mintegy 106 pályázat érkezett. Ezek közül mindössze 46 tett eleget a kiírt feltételeknek. A problémát az jelentette, hogy sokan nem megfelelő módon adták át a kért dokumentációt.    

A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatóhelyettese kiemelte, hogy a pályáztatás ideje alatt a következőkben is bármilyen kérdésre válaszolnak, és az igazgatóság honlapján is megtalálhatóak az aktuális pályázatok feltételei. Bodrogi Béla emellett hozzátette, hogy a szétosztott pénzek remélhetőleg javítják majd a vajdasági egészségügyi ellátás színvonalát. „Lesújtó volt az, hogy a pályázatokon keresztül látni lehetett, hogy mennyire katasztrofális állapotban van. Mennyire alapvető dolgokra kérnek támogatást. Semmi extra modernizáció, semmi digitalizáció. A legegyszerűbb dolgokra. A szabadkai pályázatok közül sikerült hármat is sikeresen átvinnünk. Az összértéke a negyven millió dinárt is meghaladja a három pályázatnak. A legkiemelkedőbb helyen a műtőterem felújítása áll 34 millió dinárral.”

Bodrogi Béla személyes sikerként könyveli el, hogy az igazgatóhelyettesként aktívan részt vesz a pályázatok felülvizsgálatában, átvilágításában. Illetve a helyi közösségek képviselőivel közösen próbálnak megoldást találni a pénzügyi gondokra. „Topolya biztos részt vett, Kishegyes, Kanizsa. Tehát ezt is én kitűzött célomnak tettem mindig, hogy ezt lényegében én úgy veszem, hogy számomra ez nagy feladat. Én mindig értesítem a különböző önkormányzatokat. Ha kell napi szinten kapcsolatban vagyunk a polgármesterekkel. Felhívom a figyelmet, hogy mi van kiírva mire lehet pályázni, és ez eddig elég szép eredményeket hozott.”

A Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságnál nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a magyarlakta települések az eddigieknél több pénzhez jussanak. Ezzel is növelni szeretnék a régió versenyképességét. Bodrogi Béla, igazgatóhelyettes, Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság: „Eddig 1 milliárd 96 ezer dinár összeget ítéltünk oda. Azzal, hogy a még élő három pályázatra nem tudunk pontos adatokat. Az, hogy erre odafigyelünk, ezzel ténykedünk, az azt is biztosítja, hogy pont azokra a településekre, ahol a legtöbb magyar ajkú polgártársunk él, több mint 50 százalékát sikerült biztosítani ezekből a pénzekből. Ha Szabadkáról beszélünk arra is maximálisan odafigyelünk. Az odaítélt összegek 15 százaléka Szabadkára került.”

Bodrogi Béla hangsúlyozta, hogy kiemelten foglalkoznak a Szabadkai Népszínház helyzetével. Az idei év végéig megtörténhet a munkálatok ötödik fázisának befejezése, ami azt jelenti, hogy befedik, és burkolják a teljes épületet. Ezzel akadályoznák meg a rongálódást. Az ehhez szükséges források nagy részét a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság, valamint egy kisebb százalékát a szerb kormány biztosítja.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks