Ugrás a tartalomra

Kedvező hitelekkel támogatni a vállalkozókat

A VMSZ küldöttsége zentai vállalkozókat keresett fel

A választási kampány keretében tegnap délelőtt Zentán több sikeres magánvállalkozót is felkeresett a VMSZ négytagú delegációja, Pék Zoltán parlamenti képviselő, Varga Viktor, a községi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, Bunford Tivadar szabadkai vállalkozó, a Masterplast tulajdonosa és Somogyi Sándor egyetemi tanár.

Az Extraform bútorgyárban Csáki Attila igazgató fogadta a VMSZ csapatát, ismertette a gyár történetét, termelési profilját. Az Extraform magas színvonalú, igényes kivitelű, sok kézi munkát igénylő bútorairól ismert itthon és külföldön. A cég termékei, a bőr ülőgarnitúrái külföldön is kelendők. A zentai bútorgyár termelésének legnagyobb részét a külhoni piacokon, a volt jugoszláv tagköztársaságokban és az Európai Unió országaiban értékesíti.

Az Elektromotor-Simon gépgyárban a tulajdonos Simon Attila elmondta, hogy a mintegy negyven főt foglalkoztató kisüzemben elsősorban különböző csomagoló-, szállító-, szellőztető-, aprító-, darálógépeket, olajpréseket stb. gyártanak egyéni megrendelésre, egyedi kivitelű berendezések legyártására rendezkedtek be.

Az elmúlt két évben a cég átállt a mezőgazdasági hulladékot hasznosító pelletgyártó gépek készítésére, ezek a gépek alkalmasak mezőgazdasági és fahulladék feldolgozására. A cég saját gépsort üzemeltet Oromhegyesen, és pellet tüzelőanyagokat is forgalmaznak a piacon.

– A VMSZ kampánykörútja során számos magánvállalkozót keresett már fel, szeretnénk minél több vállalkozóhoz, kisebb-nagyobb céghez eljutni, hogy első kézből tájékozódhassunk, melyek azok a problémák, sikerek és nehézségek, amelyek a vállalkozóink mindennapjait jellemzik. Milyen téren lenne leginkább szükség a segítségre, a kis- és középvállalkozások megerősítésére, hogy a termelés kapacitásának bővítésével újabb munkahelyeket tudjanak nyitni.

A képviselőinken keresztül az EU-s csatlakozásról folyó tárgyalásokban szeretnénk részt venni, hogy a vajdasági magyar közösséget érintő kérdéseket ne lehessen megkerülni, a megoldásokat ne lehessen kihagyni a készülő csatlakozási szerződésből. Hogy megfelelő módon tudjuk képviselni ezeket az érdekeket, ahhoz meg kell hallgatnunk a dolgozókat, a vállalkozókat, a magyar családokat, kinek milyen gondja van.

A VMSZ a választásoktól függetlenül már több mint egy éve eredményesnek ígérkező tárgyalásokat folytat a magyar kormánnyal egy vajdasági gazdaságfejlesztési alap életre hívásáról, amivel a meglévő és potenciális vállalkozásokat fogjuk tudni támogatni a banki kölcsönöknél jóval kedvezőbb hitelekkel.

Az alap egymilliárd forintot meghaladó összeggel kezdené meg a működését, jelképes kamat mellett a hitelek visszaforgatásával folyamatos anyagi támogatást tudunk nyújtani a vállalkozóknak. A cél új munkahelyek megnyitása, a fiatalok elvándorlásának a megállítása, a külföldön munkát keresők hazacsábítása – emelte ki Bunford Tivadar a zentai vállalkozóknál tett látogatása alkalmával.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, Gergely József
Többi hír
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat