Ugrás a tartalomra

Juttatás a harmadik gyermek után egészen felnőtté válásáig?

A szerb állam megfontolja annak lehetőségét, hogy pénzbeli juttatást biztosítson a három gyermeket szülő édesanyák részére egészen a gyermek felnőtté válásáig

A polgári törvénykönyv előzetes tervezete jelentős újításokat tartalmaz: olyan gyermekvállalást támogató intézkedéseket, mint a „demográfiai juttatás” azon édesanyák számára, akik már harmadik gyermeküket hozzák a világra.

A tervezet értelmében az államnak kötelessége pénzügyileg, adózásilag, munkajogilag, gazdaságilag, szociálisan és más intézkedésekkel meg aktivitásokkal támogatni a gyermekvállalást – mondta el Olga Cvejić Jančić, a polgári törvénykönyv kidolgozásával foglalkozó bizottság tagja.

A bizottságot annak szükségessége vezérelte, hogy valamilyen konkrétumot kell tenni a gyermekvállalást ösztönzése érdekében, és nagyon óvatosan azt javasolta, hogy csak a harmadik gyermek után járjon juttatás, több gyermek esetében ne” – magyarázta.

Szavai szerint nem az a cél, hogy a nőket arra ösztönözzék, hogy csak a szülésnek szenteljék életüket és ezért juttatást kapjanak, hanem hogy ösztönözzék a harmadik gyermek vállalását fontolgató családokat, hogy így könnyebben meghozhassák a döntést, az állam pedig anyagi segítséget nyújtson nekik.

„Mivel azonban ez csak a polgári törvénykönyv előzetes tervezete, a nyilvános vitán derül majd ki, lesz-e támogatása ennek a javaslatnak és hogy meg kell-e tartani” – jegyezte meg Cvejić Jančić.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása