Ugrás a tartalomra

Fogadás a fiataloknak, akik a tartományi közigazgatás munkájával ismerkedtek

Az elmúlt 12 évben több mint 400 fiatal ismerkedhetett meg a tartományi közigazgatás munkájával. Az Újvidéki Egyetem szakmai gyakorlatának résztvevőit ma ünnepélyes keretek között fogadták az Újvidéki Egyetem Rektorátusának épületében. Az Újvidéki Egyetem immár 12 éve pályázatot írt ki szakmai gyakorlat eltöltésére a tartományi közigazgatásban. 

Diplomázott, posztgraduális tanulmányaikat folytató egyetemi hallgatók, illetve abszolvensek szerezhetnek gyakorlati tudást minden iskolaév decemberétől júliusig.

Miloš Aleksić, jogász: „A tartományi ombudsman intézményénél voltam gyakorlaton, a gyerekek jogainak a védelmével foglalkozó irodában. Valóban kiváló tapasztalat volt.”
Luka Bošnjak, jogász: „Nagyon hasznos volt, ugyanis a mentoromnak segítettem minden szakmai munkában. Emellett ő megmutatta azt is, hogy hogyan működik az egész képviselőház.” 

A közigazgatás fejlesztéséhez szükségesek a szakmailag felkészült fiatalok – nyilatkozta az Újvidéki Egyetem Rektorátusának épületében az oklevelek átadásakor Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke.

„Azt látjuk hogy a közigazgatás még ilyen nagy számú foglalkozott mellett sem elég hatékony. Ezért azt gondolom, hogy két feladat áll előttünk.

Egyrészről a közigazgatás karcsúsítása, másrészről pedig a minőségének a javítása, azt jelenti, hogy jól képzett, az állami szektor irányába elkötelezett embereket kellene munkaviszonyba emelni.”

 

Az Újvidéki Egyetem szakmai gyakorlat programját az EBESZ szerbiai küldöttsége is támogatja.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt