Ugrás a tartalomra

Domaćice adut na izborima!

Za razliku od vodećih partija čije su liste prepune intelektualaca i dokazanih partijskih činovnika, Savez vojvođanskih Mađara na svoju izbornu listu stavio je čak deset domaćica!

Jedna od njih, Ružica Vađina (57) iz Plavna kod Bača kaže za „Alo!“ da se na kandidaturu za parlament odlučila da bi dala svoj doprinos „da svima bude bolje u ovoj državi“, ali i zato što smatra da se u Srbiji ženski glas i ne čuje, te je otuda ubeđena da „ako se same domaćice ne počnu zalagati za sebe niko drugi niko neće“.

- Poslednjih pet godina sam u SVM-u, ali sam sada prvi put na listi. Odluku da se angažujem donela sam pošto sam dugo verovala da bih verovatno živela bolje i lakše da sam se školovala, ali sam uvidela da ni to izgleda nije rešenje.

U Srbiji je puno nezaposlenosti i omladina uprkos obrazovanju i visokim školama nema posla, a opet zabadava nam i tehnologija i moderni život i taj ubrzani tempo života koji su doneli ukoliko nemate prihode.

Otuda bi se zalagala da se to najpre promeni i to za sve građane Srbije, ukoliko bi postala poslanik. Naravno, tu su i prava mađarske nacionalne zajednice, ali svakako i žena. Njih moraju početi više ceniti, jer samo mi znamo koliko je potrebno truda i rada da biste bili i uspešna domaćica, majka i supruga - objašnjava Ružica, koja je među 250 kandidata 111. na listi Saveza.

Za razliku od SVM-a, koji je domaćicama dao najveći broj mesta na svojoj listi - 10, ostale stranke nisu ih uvrstile na svoje liste, osim „Dveri“ na čijoj listi su se našle dve domaćice, dok su SNS i SPS kandidovale po jednu.

 

Szerző (Forrás)
alo.rs
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt