Ugrás a tartalomra

Buduća Vlada svake dve nedelje o evropskom putu

BEOGRAD - Buduća Vlada Srbije održavaće sednice posvećene evropskom putu svake dve nedelje, kako bi se ubrzao proces integracija i ostvario zacrtani cilj - da se do kraja juna otvore prva pregovaračka poglavlja, kaže Tanja Miščević, šef srpskog pregovaračkog tima sa EU.

''Ideja budućeg premijera Aleksandra Vučića o redovnim, tematskim sednicama kabineta odlična je mera, koja će skrenuti pažnju čitave vlade i svih ministara na sva pitanja u vezi sa procesom evropskih integracija, ali i praćenja pregovora'', rekla je Miščević za današnje ''Novosti''.

Prema njenim rečima, radi se mnogo na tome da već tokom grčkog predsedavanja, do kraja juna, budu i otvorena neka od poglavlja.

''Zainteresovani smo da što pre počnu pregovori za teška poglavlja 23 i 24 o vladavini prava, kao i za oblasti finansijske kontrole, nauke i obrazovanja, slobodnog kretanja radnika, i naravno, poglavlja 35, koje se odnosi na dogovore iz dijaloga Beograda i Prištine'', istakla je Miščević.

Ona je objasnila da je zbog izbora bila usporena samo zakonodavna aktivnost.

''Sada nas čeka da nova vlada ponovo odobri sve napisane zakone, koji su prošli javnu debatu i dobili pozitivne komentare Evropske komisije. To je set od više od 20 zakona, koji su već najavljeni da će se naći na dnevnom redu prvog zasedanja novog saziva Skupštine Srbije'', navela je Miščević.

Többi hír