Ugrás a tartalomra

Az érdekérvényesítés új mezeje

Több pénz a vajdasági utakra, a kórházak felszerelésére, a mezőgazdaság fejlesztése és a falugondnok szolgálat beindítása. Csak pár célkitűzés a Vajdasági Magyar Szövetség választási kampányából. Ezeket a terveket a párt a kormányzati szerepvállalása révén kívánja megvalósítani. A VMSZ-nek 5 államtitkára lesz az új szerb kabinetben.

A parlamenti munka mellett most a kormányban is lesznek a VMSZ-nek és így a vajdasági magyarságnak szakemberei, politikusai. Pásztor Bálint elmondta, már a törvénytervezetek előkészítésénél információkkal rendelkeznek majd, és hatni tudnak azok tartalmára. Ezen keresztül pedig a vajdasági magyarság hozzáférhet olyan fejlesztési eszközökhöz, amelyek hozzájárulhatnak a közösség gondjainak megoldásához.

„Én abban bízom, hogy azt mondhatják majd az emberek egy-két év múlva, hogy konkrét eredményei vannak ennek a szerepvállalásnak, hiszen például a mi területeinkre infrastruktúra-fejlesztés tekintetében több pénz érkezik, vagy a szabadkai és zentai kórház fejlesztése gyorsabb ütemben történik, mint az elmúlt években, vagy a turizmus fejlesztése terén Palics vonatkozásában, vagy akár a székelykevei falusi turizmus fejlesztésének tekintetében előrelépés figyelhető meg.” Ez az érdekérvényesítésnek egy új mezeje – mondta Pásztor Bálint.

A VMSZ Kern Imrét, Győri Lukréciát, Juhász Attilát, Vickó Ferencet és Csikós Lászlót javasolja államtitkárnak. „Valójában én szeretném azt a jó vállalkozói légkört megteremteni, hogy a vállalkozók könnyedén, és minél egyszerűbben tudjanak munkába állítani minél több fiatalt. Ehhez természetesen az adók és a járulékok csökkentése szükséges” – mondta Csikós László.

A vajdasági magyarságnak nem voltak államtitkárai az elmúlt évtizedekben. Most a Szerb Haladó Párttal kötött koalíciós szerződés szerint a VMSZ kulcsfontosságú minisztériumokba küld szakembereket. Emellett a párt képviselője Juhász Bálint, Aleksandar Vučić miniszterelnök legszűkebb stábjában kaphat helyet.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát