Ugrás a tartalomra

A VAJDASÁGI PAX ROMANA TANULMÁNYI HÉTVÉGÉJE BÁCSFEKETEHEGYEN

A Vajdasági (Délvidéki) Pax Romana (http://www.paxromana.rs/) 2014. szeptember 27-én tanulmányi hétvéget és tisztújító közgyűlést tartott a bácsfeketehegyi Kultúrotthon dísztermében. A rendezvény témaköre a Szentatya "Evangelii Gaudium" enciklikája volt.
A tanácskozás a házigazda Pál Károly üdvözlő gondolataival, majd pedig ökumenikus Istentisztelettel kezdődött amelyen Ft. Mgr. Paskó Csaba Kelebiai plébános, a Pax Romana elnöke és Orosz Attila Bácskai esperes, a Bácsfeketehegyi Református gyülekezet lelkipásztora szólt az egybegyűltekhez.
Az első előadó Dr. Korzenszky Richárd OSB, a Tihanyi Apátság perjelje volt aki a "Ti adjatok nekik enni"(LK 9:13) című értekezését ismertette.
Dr. Magyar Lóránt, mentálhigiéniás orvos előadásának a címe: "A ma boldogságproblémája - Mi van az örömteli lét hátterében" volt.
Az évi közgyűlés megnyitása után a tanulmányi hétvége résztvevőit üdvözölte Hajnal Jenő az október 26-án esedékes nemzeti tanácsi választáson induló Magyar Összefogás lista vezetője.
A következő előadó Dr. Papp Lajos szívsebész volt aki "Szívvel lélekkel" címmel tartotta meg érdekfeszítő előadását.
A tisztújítás keretében a Pax Romana jelenlevő tagjai egyhangúlag, újabb négy évre bizalmat szavaztak Ft. Mgr. Paskó Csaba atyának, a szervezet eddigi elnökének.

Többi hír