Ugrás a tartalomra

MNT Népesedési Akciótervének bemutatása Kishegyesen

2014. szeptember 30-án zsúfolásig megltelt a kishegyesi Helyi Közösség tetőtere. A kishegyesi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke, Kerepes Árpád köszöntötte a megjelenteket.

Sárcsevity Bea, az MNT szociál poltikával foglalkozó szaktanácsadója bemutatta a Magyar Nemzeti Tanács Népesedési Akciótervét, valamint ismertette a 2013 ősze óta elfogadott akcióterv eddig megvalósult tevékenységeit. Kilenc önkormányzat vesz rész aktívan ennek a tervnek a megvalósításában: Kishegyes, Csóka, Magyarkanizsa, Ada,Temerin, Becse, Zenta, Szabadka és Topolya.

Az akcióterv főbb céljai bababarát kórházak létrehozása, nagycsaládos kártya bevezetése, szakemberek képzése,családbarát munkahelyek létrehozása, civil programok támogatása, valamint a médiának is jelentős szerepe van a családi értékek megőrzésében.

Az MNT támogatja a civil szervezetek családbarát programjait, többek közt a Nők Kishegyesi Fóruma által szervezett családi napot.

Ezt követően Krizsán Vilmos (A Vajdasági Nagycsaládosok Egyesületének elnöke, Magyar Összefogás lista jelöltje) elmondta, hogy az országos népesedési stratégiai terv nem valósult meg teljes mértékben és nem lett megújítva. Ezért is kiemelt fontosságú az MNT Népesedési Akcióterve, melynek célja, hogy a legkülönbözőbb intézkedésekkel változtasson a jelenlegi negatív népszaporulaton és erősítse a nagycsalád társadalmi megbecsültségét.

Az előadáson jelen voltak a Magyar Összefogás lista kishegyesi jelöltjei Linka B. Gabriella és Kecskés Endre.

Kovács Károly

Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben