Ugrás a tartalomra

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testülete elnökének a dr. Selymesi Nándor emlékére tartott gyászülésen elmondott beszéde

0

Tisztelt Gyászoló Család, Hölgyeim és Uraim!

Dr. Selymesi Nándornak idén szeptember 1-jén, a városnapi díszülésen adtam át személyesen, nagy büszkeséggel és tisztelettel Szabadka Város Képviselő-testületének Pro Urbe kitüntetését.

Nehéz megszólalnom. Nehéz bármit is mondanom, mert most ugyanitt, mindössze három és fél hónap után, gyászülést tartunk, hogy örökre elbúcsúzzunk tőle.

Nehéz a váratlan fordulatokkal mindig higgadtan szembenézni. Nehéz az érzelmeket mindig a helyükön kezelni. Vannak pillanatok, amikor értetlenül állunk a minket ért események előtt.

A városi képviselő-testület elnökeként búcsúzom városunk kiválóságától, nagyrabecsült polgárától, miközben az őt e díjra jelölő édesapámat, Pásztor Istvánt gyászolom.

Másfél hónap alatt elmentek mindketten. A két barát. És a mi közösségünk kevesebb lett két olyan emberrel, akik úgy éltek és dolgoztak, hogy azzal mások javát is szolgálták.

Dr. Selymesi Nándor azzal, hogy az orvosi pályán eltöltött több mint négy évtized alatt páciensek ezrein segített. Szakmai újításokat vezetett be és alkalmazott, tudományos tevékenységet folytatott, számtalan közérdekű felvilágosító jellegű előadást tartott és cikket írt. Elméleti és gyakorlati tudását és tapasztalatait szakmai szervezetekben betöltött szerepvállalásával, társintézményekkel folytatott együttműködéssel megosztotta.

Tiszteli a szakma, tisztelik, akiket gyógyított és mindenki, aki csak ismerte. Szorgalmas volt, kitartó és tehetséges. De legfőképpen nagybetűs ember, együttérző és türelmes.

A jelölésből idézek most:

 „A mi számunkra dr. Selymesi Nándor nagyműveltségű, segítőkész és nyitott orvos és kutató, az egész régióban ismert és elismert szakorvos, akinek egész életében végzett áldozatos és magas színvonalú munkájáért hálával tartozunk.”

Hiányát életművének tiszteletével, emlékének megtartásával igyekezünk enyhíteni.

Őszinte részvétem gyászolóinak.

Legyen vígaszuk a közösen megélt értékes idő, földi létének értelme.  

Nyugodjon békében.

 

 

 

Többi hír