Skip to main content

U Adi otvoren savremeni, natkriveni fudbalski teren sa veštačkom travom

U Adi otvoren savremeni, natkriveni fudbalski teren sa veštačkom travom

 Na novom terenu igrači Fudbalskog kluba AFK iz Ade mogu trenirati u odgovarajućim uslovima i zimi.

Lokalna samouprava u Adi je još 2019. godine uspešno konkurisala na konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a koji podržava izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata.

Fudbalski klub AFK iz Ade ima više od 100 mladih fudbalera, koji igraju u različitim uzrasnim grupama. Ovaj kolektiv veliki naglasak stavlja na podmaladak. Tamaš Tot, predsednik kluba: „Naš, odgovarajuće obučeni, stručni štab, za njih priprema ozbiljne trenažne planove. Mogu se takmičiti gotovo u svakoj starosnoj grupi, i u svakom prvenstvu. Možemo im, kroz mrežu naše Akademije, predstaviti veoma dobru perspektivu, viziju i sliku o budućnosti."

Pokriveni trener sa veštačkom travom, sastoji se od metalne konstrukcije široke 25 metara i dugačke 44 metra, sa plastičnim pokrivanjem. Veštački travnjak, golove, sigurnosne mreže i panele oko terena, klubu iz Ade poklonio je Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole. Teren je u potpunosti poklon mađarske vlade, dok je krovna konstrukcija obezbeđena iz pokrajinskih i opštinskih sredstava. Zoltan Bilicki, predsednik Opštine Ada: „Ukupna vrednost ove investicije je oko 25 miliona dinara, od čega je oko 9 miliona dinara obezbeđeno iz budžeta Opštine Ada. Naš cilj je da razvijamo infrastrukturu za fudbalere i one koji se rekreativno bave fudbalom, ali je istovremeno važno naglasiti da će 2023. godine Opština Ada biti domaćin Radničke olimpijade."

Teren u Adi predstavlja deo jedne piramide, na čijem se vrhu nalazi prvoligaško prvenstvo, naglasio je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine. „Govori o tome za šta smo sposobni mi, Mađari u Vojvodini, govori o tome za šta smo sposobni uz pomoć nacionalno-političke saradnje, i govori o tome kako koristimo priliku koja nam je pružena i kakve su njene mogućnosti. Mislim da svako, ko je video ovu dvoranu, zna o čemu pričam."

Svečanom otvaranju su prisustvovali Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade, kao i Janoš Žemberi, predsednik Fudbalskog kluba TSC i Mihalj Takač, savetnik mađarskog premijera, zadužen za sport.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti