Skip to main content

Timea Horvat: Pakete će dobiti i oni koji su predhodno izostavljeni

Timea Horvat: Pakete će dobiti i oni koji su predhodno izostavljeni

 Oko 1200 penzionera sa malim primanjima u Subotici i njenoj okolini, dobiće paket pomoći zahvaljujući subotičkoj organizaciji SVM-a i njenim donatorima - rekla je Timea Horvat.

Gradonačelnik Bogdan Laban je ranije izjavio da su svi penzioneri sa malim primanjima u Subotici dobili paket pomoći. Uprkos tome, više od hiljadu penzionera je javilo  da, iako su imali pravo na pomoć, pošto im je penzija manja od 30 hiljada dinara, ipak nisu dobili paket hrane. Timea Horvat je istakla da, pošto lokalna samouprava u protekle dve nedelje nije ispravila ovaj propust, to će sada učiniti Savez vojvođanskih Mađara uz pooć svojih sponzora. Predsednica subotičke organizacije SVM-a je dodala da će pakete uručiti sledeće nedelje, kako bi se to desilo posle perioda kampanje.

Timea Horvat, predsednica SVM-a u Subotici: „Neprihvatljivo je da gradonačelnik Bogdan Laban izjavi da su svi penzioneri sa malim primanjima, koji su imali pravo na pomoć, dobili penzionerski paket, a nama su ljudi javili da nisu, i obratili su se za pomoć Savezu vojvođanskih Mađara. Na naš poziv javilo se 1100-1200 ljudi. Dali smo rok od dve nedelje, koji je za gradonačelnika istekao, jer su penzioneri ravnopravni građani sa ostalim stanovnicima grada, tako da na isti način treba da dobiju i penzionerski paket. Do danas se to nije dogodilo. Mi, Savez vojvođanskih Mađara, držimo svoju reč i želim da kažem da, zahvaljujući sponzorima, iza mene ima 1200 prehrambenih paketa, koji će biti podeljeni. Želim da zamolim penzionere sa malim primanjima, da oni, koji su se javili kod nas preko naših poverenika na terenu, oni će naredne nedelje, u utorak, sredu dobiti te pakete. Njih će obići aktivisti SVM-a. Ne želimo da delimo u vreme trajanja kampanje, jer Savez vojvođanskih Mađara nikada nije kupovao glasove, nikada nije u tu svrhu delio pakete. I ovo radimo zbog toga, jer smo ljudima obećali, imaju pravo na to, i to što je bio propust lokalne samouprave, odnosno propust lokalne samouprave koju vodi Bogdan Laban, to želimo da na ovaj način malo kompenzujemo za one, koji zaista imaju pravo na ove pakete."

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti