Skip to main content

Bačka Topola se razvija, realizuju se značajne investicije

Bačka Topola se razvija, realizuju se značajne investicije

 Ištvan Pastor: U protekle četiri godine Bačka Topola je bila jedna od najuspešnijih opština u Srbiji.

Rekonstruisani stadion u Bajši otvoren je danas popodne prijateljskom fudbalskom utakmicom. Ovom događaju su prisustvovali predstavnici SVM-a, koji su obišli i druge investicije u Opštini Bačka Topola.

Zgrada vrtića "Zeka" u Bačkoj Topolii modernizovana je sa novim vratima i prozorima, tako da i deca koja idu u taj objekat mogu sada da provode jedan deo svojih svakodnevnica u boljim uslovima, ali će ta ustanovati imati i značajnu uštedu kada je grejanje u pitanju. Pored toga, u opštini su u toku i druga značajna ulaganja velikog obima, kao što je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, odnosno izgradnja bazena i fudbalskog stadiona u centru grada. Tomik Nimrod, nosilac liste SVM-a u Bačkoj Topoli: „U proteklih pet godina, tim Saveza vojvođanskih Mađara je učinio mnogo za Bačku Topolu, Opštinu Bačka Topola. Postoji puno stvari koje smo uspeli da dovršimo, a i kao što vidimo, ovde iza mene ima nekoliko, veoma velikih investicija, koje smo započeli i zato je neophodno da Savez vojvođanskih Mađara zadrži svoju vodeću ulogu i u sledećem mandatu, da ove stvari, ove velike projekte možemo da završimo."

Gradilišta je, između ostalih, obišao i Arpad Fremond. Na osnovu iskustva sa terena, potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara smatra da ljudi žele da izađu na birališta i da svojim glasovima kontrolišu sopstvenu sudbinu. „Iskustva Saveza vojvođanskih Mađara su pozitivna. Dobro je to, što je Savez vojvođanskih Mađara, na celoj političkoj sceni, na nacionalnom, pokrajinskom i lokalnom niovou, jedina mađarska opcija. Očekujemo jednu ozbiljnu podršku zajednice. Nadamo se da će mnogi izaći na birališta 21. juna, i da će mnogi zaokružiti broj 4. Na nacionalnom nivou SVM nastupa pod brojem 4, na pokrajinskom nivou takođe pod rednim brojem 4, u različitim lokalnim samoupravama sa drugim brojevima, ali ovde, u Opštini Bačka Topola, smo takođe četvrti na listi."

Od 186 srpskih opština, Bačka Topola je u protekle četiri godine bila jedna od najuspešnijih - rekao je na licu mesta Ištvan Pastor. Predsednik Skupštine Vojvodine i predsednik SVM-a je dodao da je to između ostalog i posledica činjenice da ne postoji sukob između grada i naselja koja pripadaju Opštini Bačka Topola, pa se na taj način ideje realizuju svuda. „Budžetski izvori se koriste na proporcionalan, harmoničan način, na osnovu dogovora. Mislim da je to jedna, neverovatno velika vrednost, koja ovu opštinu postavlja za primer drugima, a za stanovnike Bačke Topole, i za Mađare, i za ne-Mađare, treba da bude signal da ovo stanje treba sačuvati."

Predstavnici SVM-a su u popodnevnim časovima posetili i Bajšu, gde su uz presecanje vrpce otvorili obnovljenu zgradu, tribine i terene osvetljen reflektorima, lokalnog fudbalskog kluba. Publici su demonstrativni meč odigrali mladi talenti TSC-a i Bajše.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti