Skip to main content
2021.06.15 - 16:24

Zajednički u borbi protiv nasilja

Zajednički u borbi protiv nasilja

 Pokrajinski ombudsman održao savetovanje u Subotici.

Pokrajinski ombudsman je u svečanoj sali subotičke Gradske kuće održao savetovanje pod naslovom „Poverenje u institucije". Predavanja na pomenutu temu su držali predstavnici policije, zamenici tužilaca, rukovodioci Centra za socijalni rad i predstavnici nevladinog sektora, nakon čega je usledila diskusija i zaključak.

Borba protiv nasilja, to jest bilo koja forma predupređenja nije nova tema – rekao je pred početak skupa pokrajinski ombudsman Zoran Pavlović, a ta služba konstantno radi na tome, ali se samo uz pomoć stručnih lica, nevladinih organizacija i medijima zajednički može dostići željeni cilj, nulta tolerancija na nasilje.

Pokrajinski ombudsman Zoran Pavlović je kazao da se rezultati ne mogu očekivati bez preventivnog rada i postupaka, kojih svi treba da se pridržavamo, ne samo državni organi kojima nisu samo važni odrasli već i budućnost dece.

 Međugeneracijska, porodična i svaka druga forma nasilja je prisutna i u našoj okolini. Subotica se po tome ne razlikuje mnogo od pokrajinskog i republičkog proseka – kazao je predsednik Skupštine opštine Subotica dr. Balint Pastor i dodao da je po ovom pitanju velika odgovornost medija i političara.

"Na ovoj konferenciji će predavanja držati predstavnici policije, suda, zamenici tužilaštva kao i predstavnici medija, rukovodioci Centra za socijalni rad i predstavnici nevladinog sektora da bi dobili što širu sliku o tome kakve mogućnosti imamo u borbi protiv nasilja, i kako da društvo u celini radi i udruži se u tom cilju da nasilje u našem društvu snizimo na najniži mogući nivo" – kazao je dr. Balint Pastor, predsednik subotičke skupštine opštine.

Jedan od ciljeva savetovanja je i da se zajedničkim snagama postigne da žrtve nasilja prijave nadležnim organima o tome, jer će bez toga biti teško da se borimo protiv nasilja. Na pravnom polju se vidi napredak, srpski zakoni po ovom pitanju su relativno dobri, ali ima problema sa primenom – naglasio je on.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti