Skip to main content
2023.05.31 - 11:49

Rebalansom budžeta biće obezbeđo više novca za asfaltiranje na teritoriji Grada Subotice

Rebalansom budžeta biće obezbeđo više novca za asfaltiranje na teritoriji Grada Subotice

 Biće obnovljen i proširen put Šupljak-Male Pijace, a biće izgrađena i biciklistička staza između „Buvljaka” otpada i Industrijske zone u Malom Bajmoku.

Na sednici će biti razmatrano jedanaest tačaka dnevnog reda, saopštio je na konferenciji za novinare dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. Pre svega su veoma uspešni bili pokrajinski konkursi, ali tu su i sredstva preneta iz prošle godine, koja imaju svoju tačnu namenu. Zahvaljujući rebalansu, biće realizovano nekoliko projekata.

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice: „Sa jedne strane ćemo obnoviti i proširiti put između Šupljaka i Malih Pijaca. To je put koji je prve svega važan sa stanovišta građana dva naselja, a sa druge strane, važan je i sa regionalnog stanovišta, jer je to najkraća relacija između Grada Subotice i Opštine Kanjiža.”

Biće renoviran i proširen deo ove saobraćajnice koji pripada Gradu Subotici. Pored toga, biće izgrađena i biciklistička staza između „Buvljaka” i Industrijske zone u Malom Bajmoku, dodao je dr Balint Pastor. Na ovaj projekat se čekalo godinama, posebno oni koji rade u Industrijskoj zoni, rekao je predsednik Skupštine grada Subotice.

„Biće obezbeđeno više novca za asfaltiranje, odnosno sa ovim rebalansom budžeta obezbedićemo sredstva neophodna za rad Mađarskog kulturnog centra na Paliću. Pored usvajanja rebalansa budžeta, biće usvojen i Završni račun Grada za prošlu godinu, koji pokazuje da je realizacija prošlogodišnjeg budžeta 90 odsto, i to može poslužiti za primer, i svakako očekujem da će Skupština grada jednoglasno usvojiti Završni račun za prošlu godinu.”

Sredstvima iz prošlogodišnjeg budžeta su, između ostalog, asfaltirane ulice u Čantaviru i Hajdukovu, obnovljena je i rimokatolička crkva u Bajmoku, a popravljene su i krovne konstrukcije Gradske kuće u Subotici i Velike terase na Paliću. Na sutrašnjoj sednici biće usvojen i Plan generalne regulacije za zone „Željezničko naselje”, „Makova sedmica” i deo zone „Mali Radanovac”.

„To je neophodno uraditi zbog toga jer se, sa jedne strane, gradi pruga, a sa druge, jer regulišemo ulice. Regulacija ulica je osnovni i prvi uslov za buduća ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a taj dokument pruža mogućnost i za otvaranje novih ulica.”

Skupština grada Subotice će u četvrtak odlučivati i o nekim personalnim pitanjima. Brigita Janošič Barati biće imenovana za direktorku Centra za socijalni rad u Subotici, a dva vršioca dužnosti biće imenovana za direktore na mandate u trajanju od četiri godine. Viktorija Salma biće direktorka Savremene galerije, a Aleksandar Medaković direktor Turističke organizacije grada Subotice.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti