Skip to main content
2022.09.02 - 16:33

Pastor i Vučurević o privrednim kretanjima u prvih sedam meseci ove godine

Pastor i Vučurević o privrednim kretanjima u prvih sedam meseci ove godine

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor posetio je danas Privrednu komoru Vojvodine (PKV), gde je sa predsednikom PKV Boškom Vučurevićem i njegovim saradnicima razgovarao o privrednim kretanjima u AP Vojvodini, u prvih sedam meseci tekuće godine. Predsednik Pastor istakao je decenijsku plodonosnu i blisku saradnju PKV i pokrajinske administracije.

„Nakon današnje prezentacije privrednih kretanja u APV, zadovoljstvo mi je da još jednom mogu da konstatujem da PKV posvećeno i odlično radi svoj posao, čija je suština praćenje i analiza svih ekonomskih i privrednih trendova, kreiranje poslovnog ambijenta, povezivanje i spajanje privrednih subjekata, promocija naših resursa stranim investitorima“, rekao je Pastor.

Govoreći o makro ekonomskim indikatorima koji su mu danas predstavljeni, on je istakao da su vidne posledice svih ekonomskih izazova koji potresaju čitav svet pa tako i našu zemlju, ali da je primetna i stabilnost i rast u pojedinim sektorima. Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević ukazao je da je Privredna komora Vojvodine u proteklom periodu imala dosta aktivnosti – konferencije, forume koji su od početka godine okupili preko 3000 privrednika.„Rezultati privrede s obzirom na krizu su zadovoljavajući. Kada posmatramo industrijsku proizvodnju beleži se rast od 6 odsto, spoljnotrgovinsko poslovanje pokazuje promet od 13 milijardi evra, i tu se beleži značajan rast izvoza od 23 odsto. Što se tiče poljoprivrede za prvih sedam meseci ove godine spoljnotrgovinsko poslovanje je na nivou 2 milijarde evra“, istakao je Vučurević.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Ostale vesti