Skip to main content
2020.10.14 - 11:39

Mihalj Njilaš: Nema razloga za uvođenje nastave na daljinu

Mihalj Njilaš: Nema razloga za uvođenje nastave na daljinu

 U Srbiji ne postoje razlozi za uvođenje nastave na daljinu – izjavio je Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje u emisiji „Javni poslovi" na Panon RTV-u.

Mihalj Njilaš smatra da su pokazatelji o širenju epidemije korona virusom u odnosu na čitav region ovde najpovoljniji. Mada su se mnogi pribojavali, broj zaraženih nije povećan nakon početka školske godine, a to se može zahvaliti strogim propisima i njihovom pridržavanju. Pokrajinski sekretar za obrazovanje je rekao da je pripremljen jednomesečni materijal za učenje na daljinu, i da bi bez zastoja mogli da pređu na njega, ali pošto se zna da nastava u učionici ne može da se zameni onlajn prostorom, do promene će doći samo u krajnjem slučaju.

„Trenutno nema razloga za uvođenje nastave na daljinu. Ni u tom slučaju naravno da ne treba zatvoriti škole. Učenje na daljinu može se uvesti po regionima, ukoliko bude potrebe. U ektremnoj situaciji, u krajnjem slučaju može doći do toga da na prostoru čitave države bude uvedeno učenje na daljinu" rekao je Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Izborne liste 2020

SVM Republicka lista 2020

SVM Pokrajinska lista 2020

Ostale vesti

SVM Izbori 2020