Skip to main content
izborni program 2020

izborni program 2020 SVM

2020.07.01 - 20:22

Ištvan Pastor: Bez vlade Fidesa i HDNP Mađari van granica bi pretrpeli štetu

Ištvan Pastor: Bez vlade Fidesa i HDNP Mađari van granica bi pretrpeli štetu

 Da u Mađarskoj nisu na vlasti Fides i HDNP i ova vrsta razmišljanja o naciji i vođenja nacionalne politike, Mađari izvan granica pretrpeli bi neverovatnu štetu.

Ovo je rekao Ištvan Pastor, predsednik SVM-a na sastanku kabineta za spoljne poslova Fidesa koji  je održao izmeštenu sednicu u Mandoku u Mađarskoj. Razgovarajući o aktuelnim pitanjima spoljne politike bilo je reči i o Briselu,  odnosima Fidesa i evropske Narodne parrtije, o postizanju sporazuma o slobodnoj trgovini, o politici proširenja i nacionalnoj politici. Vrednovana je nacionalna politika u poslednjih deset godina i  očekivanja o predstojećih deset godina.

„Važno je da se sačuvana duhovna svežina mađarske zajednice izvan granica, da ima ambicije, zamisli, predstavu budućnosti. Isto toliko je važno da Mađarska bude snažna, odlučna država koja ume da gradi dobrosusedske odnose jer samo to čini mogućim da mađarska zajednica izvan granica opstane i može da se razvija" rekao je Ištvan Pastor, predsednik, Savez vojvođanskih Mađara.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Izborne liste 2020

SVM Republicka lista 2020

SVM Pokrajinska lista 2020

Ostale vesti

SVM Izbori 2020