Skip to main content
2021.02.15 - 09:32

Fremond: Prečistač u Bačkoj Topoli još ove godine

Fremond: Prečistač u Bačkoj Topoli još ove godine

 Prema rečima republičkog poslanika Arpada Fremonda prečistač otpadnih voda u Bakoj Topoli mogao bi da počne sa radom još ove godine.

Republički poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Arpad Fremond je u izjavi za Subotički mađarski radio kazao da zajednički treba pronaći rešenje za smrad i onečišćenje Krivaje na teritoriji opštine Bačka Topola. Prečistač će biti završen ove godine. Fremond je naglasio da je komunikacija lokalne samouprave sa firmama koje dotiče zagađenje dobra i konstantna, te da svima cilj da pronađu rešenje za probleme jer postoje mogućnosti za to, jer se pojavila i politička podrška kao i fondovi Evropske unije.

“Prečistač koji će se sada izgraditi u Bačkoj Topoli, na njega će moći da se u celosti priključi i gradska kanalizacija, kao i firme koje se nalaze pored Krivaje i zagađuju je. Ima tri takve velike firme jedna pored druge. Među njima neke već poseduju prečistač ili grade predprečistač. Ove godine mi treba da stavimo prečistač u rad i u velikoj meri računamo na to da će se zagađenje smanjiti” – izjavio je republički poslanik SVM iz Bačke Topole Arpad Fremond.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti