Skip to main content

Elvira Kovač: Neka što više policajaca budu pripadnici manjina

Elvira Kovač: Neka što više policajaca budu pripadnici manjina

 Zaseda Skupština Srbije, a glavna tema sednice su masovna ubistva koja su se dogodila u proteklom periodu, kao i bezbednosna situacija u državi. U vezi sa tim u nacionalom predstavničkom domu diskutovala je poslanica Elvira Kovač.

Potpredsednica Skupštine, poslanica Saveza vojvođanskih Mađara naglasila je da događaje treba detaljno analizirati, potrebno je sagledati posledice, a posle svega potrebno je postići stanje da se to nikada više ne dogodi. Elvira Kovač je govorila i o tome da SVM pozdravlja mere koje je donela država, i koje za cilj imaju smanjenje nasilja. Povodom povećanja broja policajaca, poslanica je rekla da bi od velike važnosti bilo ukoliko bi u redove organa reda ušli i pripadnici nacionalnih zajednica.

„Najpre iz razloga poštovanja prava na službenu upotrebu jezika, na srazmenu zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina, ali iz razloga povećanja poverenja u društvu, jer poverenje moramo zajedno da gradimo svi mi, dakle i pripadnici većinskog naroda, ali i pripadnici nacionalnih manjina. Zbog toga je važno da u policiji radi što više policajaca, pripadnika nacionalnih manjina“ rekla je Elvira Kovač, republička poslanica SVM-a.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti