Skip to main content
2023.09.13 - 20:14

Andor Deli: u godišnjem govoru Ursule fon der Lajen se čulo malo toga konkretnog

Andor Deli: u godišnjem govoru Ursule fon der Lajen se čulo malo toga konkretnog

 Prema rečima poslanika Evropskog parlamenta poreklom iz Vojvodine, Evropska unija je u dobroj poziciji što se tiče planova, ali se konkretni datumi i koraci mogu očekivati tek početkom sledeće godine.

Zapadni Balkan je važan za Evropsku uniju prvenstveno zbog upravljanja migracionom krizom. Prema rečima Delija, migraciona politika Evropske unije nije uspela i od 2015.godine je nanela veliku štetu Evropskoj uniji i zemljama koje je okružuju. Ovo pitanje je posebno zahvatilo pogranično područje između Srbije i Mađarske u kojem živi mađarska zajednica u Vojvodini.

Andor Deli, poslanik u Evropskom parlamentu, FIDES: „Pored isticanja partnerskih odnosa, Komisija bi trebala da posvetiti pravu pažnju Zapadnom Balkanu, a posebno njegovom spoljnom graničnom pojasu, jer vidimo šta se tamo događa. Oružani sukobi između grupa migranata događaju se svakodnevno, a uveren sam da rukovodstvo Evropske unije nije dovoljno informisano. Ne znaju da odlazak u nabavku u Subotici može čak i da bude opasno po život”.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti