Skip to main content
2022.02.21 - 21:51

Podrška porodici i porodična politika imaju važnu ulogu

Podrška porodici i porodična politika imaju važnu ulogu

 Pitanje podrške porodici i porodična politika zauzimaju važnu ulogu u izbornom programu Saveza vojvođanskih Mađara - rekla je Elvira Kovač u izjavi za RTV „Panon".

Prema njenom mišljenju, to se odnosi i na porodice sa malom decom i mlade parove. Kandidatkinja SVM-a za republičkog poslanika je dodala: treba obratiti pažnju ne samo na početke, već kontinuirano sve dok dete ide u školu ili čak i na fakultet.

Elvira Kovač, kandidat SVM-a za republičkog poslanika: „Porodice se moraju neprekidno podržavati, kao i rađanje dece, i kao što sam pomenula, kako bi se mladi što lakše osamostalili. Zato smatramo to posebno važnim, jer po našem mišljenju ova politika treba da bude sistemska, predvidiva, tako da mladi parovi ili čak i oni koji su u braku nekoliko godina i žele da krenu napred, mogu slobodno da planiraju, i nije samo finansijska podrška važna. Dakle, ovde je već napravljen napredak u proteklom periodu, a SVM je više puta tražio da se, na primer, poljoprivrednici, oni koji od toga žive, uključe u ovaj sistem. Sada je važan deo našeg izbornog programa da obezbedimo da i preduzetnice dobiju iste beneficije kao i one žene koje rade, dakle koje su zaposlene."

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti