Skip to main content
izborni program 2020

izborni program 2020 SVM

2020.06.30 - 17:46

Saopštenje

Saopštenje

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) energično odbacuje sve navode objavljene u saopštenju Saveza za Srbiju.

Naime, Izbornoj komisiji Grada Subotice, Pokrajinskoj izbornoj komisiji ili Republičkoj izbornoj komisiji nije podnet prigovor na rezultate izbora na biračkom mestu broj 71 na teritoriji grada Subotice, niti je podnet prigovor na odluke nadležnih komisija, kojima je obuhvaćeno predmetno biračko mesto.

Zapisnici na sva tri nivoa izbora su na biračkom mestu broj 71 potpisani od strane predsednika biračkog odbora, njegovog zamenika, članova i njihovih zamenika i u zapisnicima nema primedbi, niti je tražen uvid u izborni materijal.

Na predmetnom biračkom mestu su članove imale sve izborne liste, koje su ispunile zakonske uslove, a predsednik i zamenik predsednika nisu delegirani od strane Saveza vojvođanskih Mađara.

Pozitivnim propisima je regulisano da je zabranjeno neovlašćeno snimanje i fotografisanje unutar biračkog mesta, tako da postoje elementi da nadležni organi sprovedu istragu i utvrde kako je nastao snimak koji čini prilog predmetnog saopštenja.

Važno je napomenuti da Savez za Srbiju nije bio podnosilac izborne liste na proteklim izborima. Radi se o senzacionalističkom pristupu i neuspešnom pokušaju da se umanji istorijski izborni rezultat Saveza vojvođanskih Mađara.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                              Pres služba SVM

Izborne liste 2020

SVM Republicka lista 2020

SVM Pokrajinska lista 2020

Ostale vesti

SVM Izbori 2020