izborni program 2020

izborni program 2020 SVM

2020.06.26 - 11:02

Savez vojvođanskih Mađara (SVM)  je izbornu kampanju vodio isključivo u AP Vojvodini i gradu Beogradu.
Zahvaljujući velikoj podršci Vojvođana, SVM je postigao istorijski uspeh na opštim izborima 21. juna.
Suprotno lažnim vestima koje su objavljene u medijima, SVM nije vodio kampanju, niti učestvovao na lokalnim izborima u Južnoj Srbiji. Ni u Vranju, niti bilo gde drugde. To što je izborna lista Grupa građana „Srpska desnica“ na lokalnim izborima u Vranju učestvovala pod rednim brojem četiri, što je bio broj pod kojim je SVM učestvovao na parlamentarnim izborima, velika je slučajnost.
Pretpostavljamo da su birači koji su za njih glasali, najverovatnije na oba glasačka listića zaokružili broj četiri, što je razlog čudnog rezultata.
Savez vojvođanskih Mađara (SVM) će kao regionalna stranka i stranka mađarske nacionalne zajednice u Srbiji nastaviti da i u budućnosti u prvi plan stavlja interese svojih birača.
dr Balint Pastor,
nosilac liste Saveza vojvođanskih Mađara