Skip to main content
2020.07.08 - 12:15

Pastor: Vandalizam se mora zaustaviti

Pastor: Vandalizam se mora zaustaviti

Predsednik SVM-a oglasio se kasno sinoć na svom Fejsbuk nalogu i pozvao na očuvanje mira i angažman na sprečavanju širenja virusa.
 
Vandalizam se mora zaustaviti – napisao je Ištvan Pastor na svom Fejsbuk nalogu. Predsednik SVM-a je napisao: najsnažnije osuđujem akciju primitivnih pojedinaca koji su provaljivali u Parlament, koji su kasno sinoć dovodeći u opasnost ljudske živote, krenuli u napade na policiju, razbijanje centra Beograda, lomljavu i viku, okupljanje i remećenje javnog reda i koji su se pojavili pre svega u glavnom gradu – napisao je Pastor.
Dodao je: ove pojave, destabilizacija države, koji smo ovih dana videli na mnogim mestima u svetu, Srbija nikada neće moći da prihvati i za njih ne postoji ni povod ni objašnjenje. Nadamo se snažnom i efikasnom odgovoru i zakonitoj reakciji snaga reda.  Svim zakonskim sredstvima treba osigurati javni mir na prostoru čitave države. Niko, ni pod kojim okolnostima nema pravo da to ugrožava. Ponovno širenje virusa svima nama daje dovoljno zadataka, izaziva dovoljno briga, koje nije potrebno dodatno uvećavati. Pozivamo svakoga na pridržavanje zakona, suzdržanost i pažljivost, kao i na to da se  međusobno čuvamo i ispomažemo. Zaustavljanje širenja virusa je prvenstveni cilj, čak i kada to ide sa mnogo neugodnosti i ograničenja. Potrebno je da se usredsredimo na zaustavljanje virusa. SVM je to činio i do sada, kao što će i ubuduće. U tome ćemo svima biti partner, pomoćnik i oslonac, napisao je Ištvan Pastor.

 

Ostale vesti