Skip to main content
2022.04.06 - 16:03

Nakon 15 godina grad će ponovo imati Savet za međunacionalne odnose

Nakon 15 godina grad će ponovo imati Savet za međunacionalne odnose

 O članovima Saveta odlučivaće odbornici Skupštine grada na sednici u četvrtak. Osim toga, biće donete odluke i o planovima za određene delove grada, kao i o direktorima više javnih preduzeća.

Iako je formiranje Saveta za međunacionalne odnose obavezno u nacionalno mešovitim sredinama, on u Subotici nije postojao blizu 15 godina. Nakon duge pauze Savet će ponovo biti formiran. Odbornici su još u februaru doneli pravni okvir koji omogućuje njegovo formiranje, a na narednoj sednici biće odlučeno o članovima Saveta – istakao je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

„Savet će imati deset članova. Dvoje su srpske nacionalnosti, a osam su predstavnici nacionalnih manjina. Što se tiče mesta nacionalnih manjina, četiri pripadaju mađarskoj manjini, a po jedno hrvatskoj, bunjevačkoj, romskoj i crnogorskoj naciji.”

Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja biće i odluka o premeštanju kvantaške pijace i Vatrogasne stanice. Pijaca se seli na Sivački put, a vatrogasci na kraj ulice Braće Radića. Osim toga, biće i pooštreni uslovi izgradnje stanova u ovom delu grada.

„Pooštrićemo uslove stanogradnje u smislu pridržavanja propisa koji se odnose na visinu objekta i poštovanja ostalih propisa kako bi mogli da sačuvamo karakter i duh grada.”

Na sednici Skupštine grada Subotice u četvrtak odbornici će doneti odluku i o imenovanju više direktora.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti