Skip to main content
2020.12.30 - 15:32

Ištvan Pastor: u Srbiji će biti dovoljno vakcina protiv koronavirusa

Ištvan Pastor: u Srbiji će biti dovoljno vakcina protiv koronavirusa

 Biće dovoljno vakcina protiv koronavirusa – i o tome je govorio Ištvan Pastor u našoj emisiji „Subjektiv".

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je naglasio: važno je da u narednoj godini što veći broj ljudi uverimo da primi vakcinu, jer samo tako možemo da pobedimo ove teškoće koje su snažno uticale na nas u prošloj godini. Pastor je, između ostalog, govorio i o tome na koji način je SVM pomagao ljudima tokom ove epidemije.

Lider partije vojvođanskih Mađara smatra da su na ovogodišnjim izborima uspeli da ostvare neočekivani i za svakog iznenađujući rezultat. To, kako je rekao, SVM stavlja pred nove zadatke u kojima do sada nisu imali iskustva.

U emisiji Panon RTV-a „Subjektiv" govorio je i o tome da će mađarska vlada narednih dana odlučivati i o ulaganjima u razvojne projekte u Vojvodini.

„Obnova subotičke crkve Svete Terezije, obnova Žute kuće, biće završena obnova zgrade u kojoj se nalazi Učiteljski fakultet na mađarskom jeziku, započinjanje i završavanje različitih projekata u Bačkoj Topola, ili ulaganje u razvoj Palića. Ima veoma mnogo ovakvih razvojnih projekata koji su trenutno u toku i stvoreni su materijalni uslovi za njihov završetak. Novi početak može se zamisliti na različite načine, ali uzimajući u obzir kondiciju zajednice, uzimajući u obzir njene mogućnost, mi zaista sa novom godinom, na dostojan način možemo započeti novi stogodišnji period." - rekao je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti