Skip to main content
2022.07.22 - 18:47

Ištvan Pastor: svu podršku daćemo predsedniku Republike

Ištvan Pastor: svu podršku daćemo predsedniku Republike

 Neverovatno važnim smatram da se Srbija odupre pritiscima kojima je izložena kako bi se priključila sankcijama protiv Ruske države – rekao je Ištvan Pastor.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je na panelu organizovanom na slobodnom univerzitetu u Bajile Tušnadu u Erdelju izneo da, ukoliko Beograd ne uvede sankcije prema Rusiji, to za privrednike znači dodatni prostor za delovanje. Prema rečima političara vidimo da se veliki broj ruskih, kao i ukrajinskih preduzeća formira u Srbiji i odatle posluju sa zemljom porekla, odnosno i međusobno. Prema mišljenju predsednika SVM-a glupost bi bila isključiti se iz ovih dešavanja, već treba da smo prisutni na način da možemo da napredujemo.

Ištvan Pastor, predsednik, SVM: „Neverovatno važnim smatram to da se Srbija suprotstavi onim ucenama, pritiscima, gušenjima, neprestanim udarcima koji imaju za cilj da nateraju rukovodstvo države da Srbija stane u pačiji niz i priključi se embargu i priključi se sankcijama protiv Ruske federacije. To je naš osnovni interes, i u tom smislu i Savez vojvođanskih Mađara i ja lično, svu podršku, i otvoreno i u svakom drugom obliku, daćemo predsedniku Republike, kako bi se suprotstavio.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti