Skip to main content
2020.07.03 - 15:00

Ištvan Pastor: Obećavam, zahvalićemo se na poverenju

Ištvan Pastor: Obećavam, zahvalićemo se na poverenju

 Nakon ponovljenih izbora i konačnihh rezultata, postali smo svesni da je Savez vojvođanskih Mađara postigao istorijski uspeh – objavio je Ištvan Pastor u svom postu na Fejsbuku.

Rezultati parlamentarnih izbora od 21. juna danas su konačni. Na osnovu današnjih objava, postalo je izvesno ono što smo već znali: Savez vojvođanskih Mađara je postigao istorijski uspeh na republičkom, pokrajinskom i opštinskom nivou podjednako – napisao je predsednik stranke u svom postu.

U Republičkom parlamentu SVM će umesto dosadašnja 4 imati 9 poslanika, u Pokrajinskoj skupštini imaće 11 poslanika umesto dosadašnjih 6. Mađarske interese u lokalnim samoupravama predstavljaće njih 169 umesto 109. Iz ovoga sledi da neće biti ni jedno naselje sa mađarskim življem u Vojvodini, da nemaju kome da se obrate u predstavničkim telima – podvukao je on. Ištvan Pastor u svom postu zahvalio je biračima koji su svojim glasovima podržali Savez vojvođanskih Mađara.

Pišimo zajedno istoriju mađarske zajednice u Vojvodini i verujmo u snagu zajednice – naglasio je predsednik SVM-a i dodao: Obećavam, zahvalićemo se na poverenju!

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti