Skip to main content
2022.08.31 - 17:12

Poljoprivredni proizvođači će se u Bačkoj Topoli predstaviti u septembru

Poljoprivredni proizvođači će se u Bačkoj Topoli predstaviti u septembru

 Sajam poljoprivrede i privrede „Expo" u Bačkoj Topoli ove godine biće organizovani po 18. put. Manifestacija će biti otvorena za javnost 9. septembra od 8 časova, a svečano otvaranje biće u 14 časova.

Nakon toga, sve do nedelje, 11. septembra, posetioce očekuju brojni programi. Sama manifestacija pruža odličnu priliku poljoprivrednim proizvođačima da se upoznaju sa najnovijim poljoprivrednim alatima, ali takođe pruža priliku i drugim preduzećima da predstave svoje proizvode i usluge, kao i da međusobno podele svoje ideje i iskustva - rekao je Adrijan Satmari, predsednik Opštine Bačka Topola, na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen predstojeći događaj.

„Ovaj događaj je ujedno i prvi program u okviru obeležavanja Dana Bačke Topole. Sajam „Expo" pruža odličnu priliku poljoprivrednicima da se upoznaju sa najnovijim poljoprivrednim dostignućima i izumima. Istovremeno, pruža mogućnost zanatlijama i privrednim subjektima da predstave svoje proizvode i usluge. Manifestaciju prate i brojni prateći programi, i to stručne konferencije, susreti privrednika, kao i prezentacija i degustacija domaćih proizvoda. Na taj način želimo da ovaj događaj učinimo još šarenijim i zanimljivijim."

Na Sajam su, između ostalog, pozvana i preduzeća koja se bave poljoprivredom, izradom metalnih i plastičnih proizvodima, obradom drveta, informatičkom opremom, građevinarstvom, ali i ugostiteljstvom - rekla je Gabrijela Vanjur, sekretarka Opšteg udruženja preduzetnika opštine Bačka Topola.

„U petak, 9. septembra, od 16 do 17 časova, u organizaciji Udruženja za razvoj opštine Bačka Topola, biće održan okrugli sto domaćih proizvoda. U subotu, od 10 do 12 časova, organizovaćemo regionalni sastanak vojvođanskog ogranka Mađarskog foruma za poljoprivrednika Karpatskog basena, u organizaciji Saveza agrarnih udruženja Vojvodine. Takođe u subotu, Savez omladinskih udruženja u Bačkoj Topoli će organizovati posebnu obuku od 10 do 15 časova, za preduzetnike početnike."

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti