Skip to main content
2021.06.17 - 14:57

Novi teren od veštačke trave u Bečeju

Novi teren od veštačke trave u Bečeju

 U Bečeju je otvoren novi fudbalski teren sa veštačkom travom. Ulaganje je ostvareno uz pomoć mađarske vlade, a u okviru saradnje sa Fudbalskom akademijom TSC, i namenjeno je pre svega podmlatku.

Deca su šutala loput na terenu sa novom veštačkom travom izgrađenom pored stadiona u Bečeju. Fudbalski teren namenjen njihovim treninzima predat je na upotrebu u sredu. Zahvaljujući saradnji klubaOFK Bečej 1918 sa  TSC-om, sada imaju profesionalne uslove – istakao je Janoš Žemberi, predsednik fudbalskog kluba TSC.

„S izuzetno stručnim ljudima postavili smo osnove TSC fudbalske škole, doveli smo najbolje stručnjake iz Mađarske, Beograda, uspostavili smo sistem i jedan od stubova tog sistema je i Bečej. Treneri u Bečeju rade po istom sistemu kao i u Bačkoj Topoli, Senti, Srbobranu ili treneri u Temerinu. Iz tog sistema nastojimo da stvorimo što više igrača."

Za TSC ovo nije prva investicija u Vojvodini, zahvaljujući kojoj je više hiljada dece dobilo mogućnost da trenira u savremenim uslovima, uz profesionalne trenere.

„Svaki među njima sanja o tome da će biti fudbaler. Nadamo se da će mnogima to i uspeti, ali ako i ne budu fudbaleri, mislim da će biti bolji ljudi, biće zdraviji, naučiće da se bore za onaj teren i onu boju koju nose na sebe i u svom srcu. Verujem da je to aktivnost koja razvija karakter, telo i dušu i zato je važna" rekao je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

Pored postojećih fudbalskih terena u bliskoj budućnosti se očekuju i dalja sportska ulaganja u Bečeju, rekao je Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej.

„Ovaj prostor ovde je opštinsko vlasništvo i na njemu želimo da uredimo teren sa veštačkom travom, iste veličine, da uredimo dva rukometna terena, dva košarkaška terena i jednu balon salu. To je ono što bi upotpunilo ponudu Bečeja ne samo za našu decu, već i za sportski turizam kojim želi da se bavi opština Bečej."

Vrednost novog terena sa veštačkom travom koji je izgrađen uz podršku mađarske vlade iznosi 400 hiljada evra.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV