Skip to main content

A község magyarságának szolgálatában

A község magyarságának szolgálatában

Fennállásának 17. évfordulóját ünnepelte a Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai szervezete
A község magyarságának szolgálatában

Pénteken este Törökkanizsán a Branislav Nušić Könyvtár dísztermében ünnepelte megalakulásának 17. évfordulóját a VMSZ Törökkanizsai Szervezete. Az alkalmi műsorral egybekötött fogadáson részt vett Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke, Juhász Attila, az Intéző Bizottság tagja, Újhelyi Nándor, a törökkanizsai községi szervezet elnöke, Ótott Róbert, a törökkanizsai helyi szervezet elnöke, Jaksa Róbert, a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára, valamint a párt helyi és környékbeli képviselői.
Az ünnepség elején néma főhajtással emlékeztek meg Pásztor Istvánról, a párt korábbi elnökéről.

A jelenlévőket Ótott Róbert köszöntötte és elmondta, hogy 2007. február 5-én a törökkanizsai magyar közösség életében mérföldkőnek számító változás következett be.
– Megalakult a VMSZ helyi szervezete, amely reményt adott az itt élő magyarságnak, hogy végre lesz egy olyan politikai erő, amely az érdekeit érvényre tudja juttatni és jobbá tudja tenni a mindennapjaikat. A polgárok bizalmát elnyerve, az önkormányzati szerepvállalástól nem megijedve, tettre kész csapatot építve, kitartó áldozatos munkával az elmúlt időszakban olyan eredményeket sikerült elérnünk, amelyekről akkor még talán álmodni sem mertünk. A kezdetekben a hivatalos nyelvhasználat, a magyar nyelvű tájékoztatás, az oktatás és a kultúra területén sikerült elérnünk a törökkanizsai magyarság számára fontos eredményeket. Ezek közül az egyik legjelentősebb a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület székházának megvásárlása és felújítása volt, amely a 2013-as átadása óta mind a mai napig meghatározó szerepet tölt be közösségünk életében – fogalmazott a helyi szervezet elnöke.
Ótott Róbert beszéde további részében a még elért eredményeket ismertette, valamint rámutatott a civil és kultúrális szervezetek munkájára, továbbá beszámolt a legjelentősebb rendezvényeikről is. Kiemelte, hogy 17 évvel ezelőtt nem lobogott a magyar zászló a községben, valamint a települést jelző táblán is csak Novi Kneževac állt, ám mára már olvasható a táblákon a Törökkanizsa felirat, valamint nemzetünk zászlaja is szabadon lobog a községben.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, hat
Ostale vesti